Datum

13 april 2019 8:30

Accommodatie

Onbekend

Voordat ik dit verslag begin, heeft u eigenlijk nog 2 verslagen van me tegoed. We hebben tussendoor namelijk nog 2 wedstrijden tegen Binnenmaas gespeeld.
De eerste zaterdag 6 april voor de competitie. Over deze wedstrijd kan ik heel kort zijn, we verloren deze pot met 0-10. Binnenmaas is voor ons net een maatje te groot en net wat verder in de ontwikkeling. Dat Binnenmaas door de KNVB een klasse lager is gezet, begrijpt ook niemand. Voor Binnenmaas zelf is het ook leuker om een klasse hoger te spelen en meer uitdaging te hebben.
Maar, zoals ik al zei, we moesten nog een wedstrijd tegen Binnenmaas spelen, op donderdag 11 april. We konden maar 1 ding hopen: dat onze jongens net wat meer konden geven dan de zaterdag ervoor, zodat we toch ook met een beter gevoel van het veld af zouden komen. Daarbij was het zeker ook belangrijk om de schade beperkt houden. Deze wedstrijd was voor ons een stuk leuker. We verloren wel met 3-7, maar we hebben Binnenmaas zeker meer weerstand kunnen bieden. Dat we dan de panels wel wonnen, is een leuke bijkomstigheid.
Zo nu 2 dagen verder, op naar Zuidland. We hadden het geluk dat we om 8:30 mochten spelen dus dat betekent 7:15 vertrekken. Zo hebben we na de wedstrijd in ieder geval nog een hele dag voor ons. Vandaag vertrokken we zonder wissels. Hopen dus dat iedereen in de wedstrijd heel zou blijven.
We begonnen standaard met de opstelling en ons gebruikelijke praatje om de kinderen scherp te zetten. Het is altijd weer te hopen dat dit lukt. We hebben de kinderen meegegeven dat we weten dat Zuidland een hele fysieke ploeg heeft. Thuis wonnen we met 5-1, maar we moesten toen de nodige slidings en schouderduwen ontwijken.
Aan het begin van de warming up werd ons duidelijk dat de trainers van Zuidland er niet bij waren. Ze bleken alle 3 ziek te zijn. Dit bleek later enorm in ons voordeel te zijn.
Toen de scheidsrechter de wedstrijd startte, was het wedstrijd beeld al snel duidelijk. Strijen veel aan de bal. En... als we hem niet hadden vroeg druk zetten om zo snel mogelijk de bal terug te krijgen. De eerste helft vloog voorbij en we hadden de stand van de thuis wedstrijd al te pakken. We gingen de rust in met een 5-1 voorsprong.
Wat dan te doen in de rust. Wat we wilden is dat de jongens scherp zouden blijven. En wat we nog belangrijker vonden is om dat ze elkaar blijven zoeken. Kijk waar de ruimte is. En zorg dat de bal zo snel mogelijk rond blijft gaan. Alleen dan kunnen we zorgen dat we een hoge score gaan halen. Het gevaar is altijd dat we allemaal graag veel willen scoren. Hierdoor vergeten we eigenlijk te scoren, omdat we vanuit alle moeilijke hoeken willen schieten.
Zo... dit gezegd hebbende kon de tweede helft beginnen. En wat is het dan leuk als je ziet dat de mannen samen blijven spelen. Snel de uitballen nemen, omdat een teammaat al vrij staat. Een mogelijkheid om de score omhoog te kunnen krijgen. We voetbalden de tweede helft lekker door en we scoorden ook lekker door. Zodoende eindigde we vandaag met een 1-12 eindstand.

Hier kunnen we alleen maar trots op zijn. We hadden weinig tegenstand, maar juist dan is het moeilijk om zelf te blijven voetballen. Dit hebben de mannen prima gedaan! Zaterdag zijn we vrij en maandag hebben we een toernooi. Dan kunnen we ons meten aan teams uit de eerste klasse. We hebben er zin in!