SJO Korendijk JO11-1 tegen Strijen JO11-1

3 - 1

Strijen JO11-1

3e klasse 9

30 maart 2019 10:00

Vandaag staat de wedstrijd tegen deze fusieclub uit Nieuw-Beijerland op het programma. Het is een half uurtje rijden naar Sportpark De Kreek. De wedstrijd zal beginnen om 10.00 uur, 08.45 uur verzamelen aan de Sportlaan.

Op het sportpark aangekomen, gelijk de kleedkamer in. Snel de voetbalschoenen aantrekken en het veld op voor de warming-up. Het is lekker weer, zeker voor de toeschouwersEr staat nog wel een dun windje onder een verder strakblauwe hemel.  De selectie is wel compleet alleen Janos zal niet spelen. Hij is de hele week ziek geweest en is mee als supporter, top. De trainers Denny en Stefan hadden de volgende basis neergezet: Luuk in het doel en verder Daan (= captain)DaniLars B, Luca, Mauro, Mika, Robbe en Lars H. die als reserve begint.

De thuiswedstrijd tegen deze tegenstander in deze competitie eindigde in een 4-3 overwinning voor Strijen. Benieuwd hoe het deze keer zal gaan.

De scheidsrechter blaast voor het begin. Na wat aftasten komt SJO beter in het spel. Ze houden het simpel en spelen makkelijk de bal naar een vrijstaande medespeler. Tot gevaarlijke aanvallen leidt dit nog niet, een afstandsschot doet dat wel. Na een afgeslagen bal door de verdediging van Strijen, komt de bal bij een speler van SJO die met een hoge curve zo over Luuk heen schiet, 1-0 voor de thuisclub. Dit eerste kwart eindigt verder zonder bijzonderheden en de scheidsrechter fluit voor de eerste time-out.

Het tweede kwart begint en het is nog altijd SJO die makkelijker een vrije speler vindt. Strijen speelt onrustig en beperkt zich tot verdedigen. Dan volgt een opvallend moment. Een speler van SJO raakt in een onschuldig duel geblesseerdde scheidsrechter ziet het wel maar laat door spelen. Omdat er wordt geroepen dat er een speler op de grond ligt, begint Strijen te twijfelen om door te spelen. SJO voetbalt echter wel door en maakt zo de 2-0. De scheidsrechter wil dit doelpunt goedkeuren, tenslotte zegt hij niet afgefloten te hebben, maar doordat de trainers overeenkomen dat dit toch wel dubieus is, wordt het doelpunt niet geteld. De geblesseerde speler had overigens niets ernstigs en kon gewoon door spelen. Met een scheidsrechtersbal gaat de wedstrijd verder en niet veel later valt dan toch de 2-0. Na een goede pass vanuit de verdediging komt de bal bij een Korendijkse aanvaller. Luuk weet zijn schot knap te keren, helaas krijgt Strijen de bal niet weg en wordt uiteindelijk toch nog door een woud van spelers ingeschoten. In dit kwart valt ook nog de 3-0. Strijen mag weer aftrappen en probeert er nog wat van te maken en dat lukt al snel. Met een mooie combinatie tussen Dani en Lars B. kan Dani deze prima aanval doeltreffend afronden, 3-1.

Dan volgt vrijwel direct het rust signaal en komt een einde aan de eerste helft.

Na de limonade komen beide teams weer het veld op. Het is de trainers gelukt om onze spelers op te peppen. Het derde kwart laat een ander Strijen zien. Ze zijn meer aan de bal, feller en laten SJO niet hun spel uit de eerste helft spelen. Helaas leidt dit niet tot grote kansen. Het blijft bij wat afstandsschoten die naast of over gaan. Dit derde kwart eindigt zonder doelpunten.

Ook in het begin van het vierde kwart is Strijen de bovenliggende partij weliswaar zonder een doelpunt te maken. Maar aan het einde van dit kwart krijgt SJO toch nog de beste kansen. Gelukkig staat Luuk z’n mannetje en stopt alle aanvallen zodat er in de tweede helft geen tegendoelpunten meer vallen. Helaas gaat dit duel wel verloren en eindigt in een 3-1 overwinning voor SJO. De afsluitende penalty-reeks is helaas ook niet aan Strijen besteed.

Maar er komt snel een kans om zich te revancheren. De eerstvolgende wedstrijd namelijk is alweer op woensdag 3 april a.s. Dan volgt een thuiswedstrijd tegen NSVV JO11-1 voor de Hoeksche Waard Bokaal. De wedstrijd zal, bij doorgang, om 18.30 uur gaan beginnen.