3 - 2

Strijen JO11-1

3e klasse 9

2 februari 2019 8:30

Eindelijk weer een wedstrijd, de eerste na de winterstop. Vorige week werd er nog algeheel afgekeurd door de KNVB, vandaag ging de wedstrijd wel door. Helaas niet voor de jongere teams van JO8, JO9 en JO10. Deze kregen pas heel laat door dat de KNVB, en niet de vereniging, hun wedstrijd had afgekeurd! Sommige teams waren al onderweg.

Het was vroeg opstaan, dat dan weer wel, maar goed. De wedstrijd tegen de buren begon om 08.30 uur, 07.30 uur verzamelen aan de Sportlaan. Deze competitiehelft is JO11-1 gepromoveerd naar de derde klasse. Onze tegenstander van vandaag komt vanuit de eerste klasse! Op papier lijkt het misschien voor onze kanaries een te lastige wedstrijd maar ze schrikken niet zo snel.

Op de Wilhelminastraat aangekomen, gelijk de smalle kleedkamer in. Snel de voetbalschoenen aantrekken en het veld op voor de warming-up. De JO11-1 gaan spelen op kunstgras. Het is eigenlijk prima voetbal weer. Het had niet gevroren die nacht en het was droog. De selectie is compleet op Janos na, die had afgezegd. Hierdoor hebben we maar 1 wissel. Lastig omdat sommige spelers last hebben van kleine pijntjes. De trainers Denny en Stefan hadden de volgende opstelling neergezet: Luuk in het doel, Daan, Luca en Lars H achterin, Mauro, Mika en Robbe op het middenveld en Lars B in de spits. Robbe is deze wedstrijd onze captain.

De wedstrijd begint. Al snel wordt duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn. De grote kansen zijn schaars. Een aanval opgezet door Mauro met een pass op Lars B gaat naast. Wat kleine kansen van NSVV eindigen achter. Dan fluit de scheidsrechter voor de eerste time out. Tijdens deze onderbreking arriveren Josephine en Olivier van JO10-1. Helaas was hun wedstrijd afgekeurd maar wilden graag meedoen met de JO11-1, een welkome versterking. De wedstrijd gaat verder en vrij snel krijgt Strijen een vrije trap op een aantrekkelijke afstand van het doel. Lars H schiet de vrije trap direct hoog in het doel maar de lange keeper krijgt er nog wel een hand achter. De bal rolt over de doellijn maar voor de zekerheid tikt Dani de bal in het doel mocht de keeper er nog bij kunnen komen. Wie dit doelpunt uiteindelijk op z’n naam krijgt, laat ik in het midden, belangrijker is dat Strijen met 0-1 voor staat. Helaas kunnen we niet lang van de voorsprong genieten want nog geen vijf minuten later krijgt NSVV een identieke vrije trap. Ook deze wordt direct op doel geschoten en helaas kan Luuk deze hoge bal niet keren, 1-1. Daarna volgt er nog een hoekschop van de thuisclub die maar net langs de voor ons goede kant van de paal gaat. Nog in de eerste helft een goede aanval van NSVV met een mooie pass op de links buiten die knap de 2-1 binnen schiet. Dan is het pauze.

De tweede helft begint en laat het hetzelfde beeld zien. De teams zijn aan elkaar gewaagd. Luuk, Luca, Daan, Lars en Olivier strijden achterin voor elke bal, op het middenveld staan Mauro, Robbe, Mika en Josephine hun mannetje en voorin gaan Dani en Lars B voor elke bal. Ook in de tweede helft zijn de kansen schaars. Strijen blijft knokken om minimaal de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Dan volgt de tweede time-out. Nog maar 15 minuten te gaan. Strijen zet nog maar eens een tandje bij.

Op het middenveld onderschept Lars H de opbouw van NSVV, omspeelt twee verdedigers en schiet de bal hard en laag in de linkerhoek. Daar is dan de gelijkmaker, een verdiend doelpunt voor het harde werken van het hele team. En de kanaries gaan hierna door. Ze proberen om toch nog de drie punten mee naar Strijen te nemen. Een overtreding op gunstige afstand van het doel wordt een mogelijkheid. Lars H neemt de bal nu laag langs de muur maar helaas krijgt de keeper er zijn voet tegen. Mauro in de rebound schiet over.

NSVV blijft er ook zeker voor knokken. Mocht er nog een doelpunt gaan vallen, dan kan deze aan beide kanten vallen. Het lijkt op een gelijkspel uit te draaien maar toch valt er nog een doelpunt. En NSVV is de gelukkige. Een hoekschop in de laatste minuut krijgt onze verdediging niet weg en via een kluts tussen meerdere benen gaat de bal ons doel in. De wedstrijd eindigt in een 3-2 overwinning voor NSVV waar een gelijkspel beter de verhouding weergeeft. Strijen mag terugkijken op een goede wedstrijd met veel strijd. Soms de lange bal maar ook combinaties gezien.

Zaterdag 09 februari staat een thuiswedstrijd tegen SJO Korendijk JO11-1 op de agenda. Het lijkt erop gezien de voorspelling dat het weer geen roet in het eten gaat gooien maar met de KNVB weet je het nooit.