Strijen JO11-1 wint van Rockanje JO11-1 door teamprestatie

Rockanje JO11-1

3e klasse 9

11 mei 2019 9:15

S (Stefan) Kranenburg

Zaterdag 11 mei stond voor Strijen JO11-1 de wedstrijd tegen Rockanje JO11-1 om 9.15 uur op het programma. Om 8.30 was iedereen in de kleedkamer en ze hadden er weer zin in. Rockanje stond 2 punten boven ons, dus een overwinning was nodig om ze op de ranglijst te passeren. Toen iedereen omgekleed was en sommige vaders nog even boodschappen gingen doen, hielden de trainers de wedstrijdbespreking.
Deze was kort, want iedereen weet onderhand wat ze moeten doen. Het enige wat er nog wel eens aan schort is de scherpte van de spelers. Dus vandaag zou iedereen van begin tot einde volle bak gaan en geconcentreerd blijven.

De warming-up ging aardig tot we nog even gingen afwerken op Luuk....dit sloeg nergens op wat slecht was dit van het hele team. Dus nogmaals even de boel op scherp zetten en nu maar afwachten hoe het team hier mee omgaat.We begonnen met Luuk in het doel, achterin Luca, Lars H. en Daan, middenveld Janos, Mauro en Mika, voorin Lars B. Robbe en Dani begonnen in de wissel.
Toen de scheidsrechter floot voor het begin gingen de jongens er gelijk vol tegenaan. Al in de 1e minuut leverde dit een corner op, maar die leverde niets op. In de 2e minuut stoomt Mauro op en speelt de vrijstaande Mika aan. Mika neemt aan en schiet op doel, maar de keeper kan het schot nog net keren door hem de lucht in de boksen. Lars B. is er als de kippen bij en kopt de 1-0 binnen. De gaskraan blijft open staan en we geven Rockanje geen moment op te voetballen. In de 4e minuut zet Mauro met een steekbal Lars B. vrij voor de keeper en Lars B. schiet beheerst de 2-0 erin. 2-0 voor binnen 4 minuten, wat een start!!! Maar ja nu denken we, even gas terug en daar profiteerde Rockanje gelijk van en scoort in de 5e minuut de 2-1...het zal toch niet....?!? Maar nee, we pakken het weer op en gaan er weer tegenaan. In de 6e minuut krijgt Janos de bal en schiet keihard de bal in de hoek van het doel en scoort zo 3-1. In de 9e minuut wordt Lars B. de diepte ingestuurd en gaat met een verdediger in de rug richting doel. De verdediger kan maar 1 ding en dat is Lars B. neerhalen, de goed fluitende scheidsrechter bedenkt zich niet en geeft een terechte penalty. Dit is een eitje voor Mauro en die schiet hard de 4-1 binnen. Tussendoor probeert Rockanje het wel, maar Luuk houdt zijn doel verder schoon met behulp met zijn teamgenoten die allemaal hard werken.

Dan fluit de scheidsrechter voor de 1e time-out. Wat een start, heerlijk en nu de jongens bij de les houden. Puntjes op de "i" en lekker blijven voetballen en geconcentreerd blijven. Het volgende kwart wordt niet gescoord ondanks enkele kansen aan beide kanten. We blijven wel geconcentreerd voetballen en hard werken dus niets aan de hand.Dus met een 4-1 voorsprong gaan we de rust in. In de rust aangegeven dat we er nog niet zijn en als we willen winnen we vol gas door moeten gaan en de bal goed overspelen.

De 2e helft beginnen we goed en in de 4e minuut krijgen we een corner. Mika ziet dat Rockanje niet oplet en neemt hem snel door in te dribbelen en schiet vervolgens de 5-1 binnen. De scheidsrechter keurt hem na overleg over de spelregels (wel of niet mogen indribbelen) goed. Rockanje doet nu ook steeds beter mee, maar achter staan de verdedigers Lars H., Luca, Robbe en Mika in wisselende samenstelling goed en geconcentreerd hun mannetje en geven niets weg (op een paar ongevaarlijk cornerballen na). In de 12e minuut ziet de scheidsrechter in 1 van deze verdedigende acties een penalty, die vervolgens wordt benut door Rockanje en zo staat het 5-2. Net voor de time-out nog een mooie kans voor Strijen die er net niet ingaat.

In de time-out nog 1x de jongens scherp gezet (was eigenlijk niet nodig, want ze wilde allemaal nog 15 minuten vol aan de bak om de overwinning te pakken). In het laatste kwart maakt Janos in de 18e minuut een einde aan de spanning door de 6-2 erin te schieten. Als Mika dan in de 20e minuut met een mooie steekbal Dani alleen richter keeper stuurt, schiet Dani de 7-2 erin. Hierna volgen er nog meerdere mooie aanvallen die we helaas niet belonen met een doelpunt, maar zijn wel een genot om naar te kijken. De bal ging soms via meerdere jongens voordat we bij het doel waren. De jongens bleven tot einde er vol voor gaan, en dat is zoals het hoort.

De penalty's winnen we vervolgens met 7-3 en zo is dit een mooi begin van de zaterdag voor JO11-1. De jongens hebben weer eens laten zien wat er mogelijk is als we met zijn allen hard werken, geconcentreerd blijven en de bal naar elkaar overspelen.
En na afloop ging de muziek in de kleedkamer aan en zo werd deze overwinning nog even gevierd door de JO11-1.