Strijen JO11-1 speelt laatste competitiewedstrijd in zonovergoten Rockanje

1 - 5

Strijen JO11-1

3e klasse 9

1 juni 2019 10:30

Zaterdag 1 juni stond voor Strijen JO11-1 de laatste competitiewedstrijd op het programma, uit tegen Rockanje JO11-1. Het was vandaag een warme dag en we misten alleen Robbe vanwege vakantie. Na de wedstrijd zouden we met sommige spelers, trainers en vaders nog even naar het strand gaan , dus ja dan is het natuurlijk wel lekker als er 3 punten in die strandtas zitten.

Na de gebruikelijke bespreking en "warming-up" was het om 10.30 uur tijd voor de wedstrijd.
We begonnen gelijk erg sterk, we gaven Rockanje geen tijd om te voetballen en zelf speelden we de bal over waar mogelijk. Dit resulteerde gelijk in enkele kansen, maar het vizier stond nog niet op scherp. In de 5e minuut was het dan toch raak, aan het einde van een combinatie stond Lars Beek om de trekker over te halen: 0-1. Hierna volgde nog enkele kansen die voortkwamen uit lekker voetbal. Na een minuut of 10 was daar de eerste redding nodig van Luuk, daarvoor gaven onze verdedigers Luca, Lars Holleman en Dani niets weg. Daarna nog een enkel schot over en naast van Rockanje, maar verder kwam Rockanje voorlopig niet. Op het middenveld werkten Daan, Mauro, Mika en Janos hard en zelfs de verdedigers schoven mee naar voren waar mogelijk. Na een mooie combinatie tussen Dani en Mika kwam de bal bij Mauro en die schoot van een meter of 20 zo de 0-2 erin. Hierna was het gelijk even tijd voor de time-out.
Het 2e kwart begon en het was zaak om niet te verslappen. Gelukkig gebeurde dat ook niet. Het was Dani die na 3 minuten verwoestend uithaalde van grote afstand. De bal belandde via de lat voor de lijn volgens de scheidsrechter (maar hier werd ernstig over getwijfeld...), maar de scheidsrechter floot heel de wedstrijd goed en eerlijk dus zijn beslissing werd geaccepteerd. Na 8 minuten een combinatie tussen Lars Beek en Janos en Janos zette Dani vrij voor de keeper, Dani schoot deze bal er nu wel duidelijk in en zo was het alweer 0-3. Doordat Rockanje bijna geen kansen kreeg, werden de spelers van Rockanje al wat geïrriteerd. Na nog enkele kansen niet benut te hebben floot de scheidsrechter voor de rust en konden de jongens aan een lekker bakje limonade.
In de rust hebben de trainers erop gehamerd om zo door te gaan, lekker blijven voetballen en Rockanje geen ruimte te geven.
In de 2e helft gingen we verder waar we gebleven waren. En onder druk van onze middenvelders werd de bal door Rockanje teruggespeeld op hun keeper. Hun keeper werd ook gelijk onder druk gezet en die kon niet anders dan de bal pakken en je mag geen terugspeelbal pakken dus floot de scheidsrechter voor een vrije trap. Dit tot frustratie van de trainer van Rockanje, hij vond de scheidsrechter wel heel eerlijk fluiten (wat volgens mij normaal is...). Maar ja wat te doen met een vrij trap op ruim 10 meter voor het doel met 8 spelers van Rockanje in de muur. Wie gaat hem nemen....word het Las Holleman, Dani of toch Mauro..??? Mika zag dat Lars Beek 5 meter opzij stond, speelde hem snel aan en Lars Beek schoot de bal strak in het dak van het doel: 0-4. Mooi om te zien dat de jongens zelf een oplossing zoeken en zo de brede muur van Rockanje weten te omspelen. Na nog wat kansen en een paar echte ouderwetse scrimmages voor het doel bleef het 0-4 tot de time-out.
In het laatste kwart begon de vermoeidheid toch ook bij Strijen toe te slaan. Rockanje kon er af en toe uitkomen, dit leverde ook weer ruimte op voor onze aanval. Toen Janos de bal veroverde op het middenveld, zag hij Mika diep gaan en zette hem met een steekbal vrij voor de keeper. Mika rondde beheerst af en zo werd het 0-5. Een vrije trap van Rockanje tegen de zijlijn aan, werd door hun hoog richting doel geschoten. De bal vloog zo over keeper Luuk heen en ook Dani op doellijn kon met zijn hoofd de 1-5 niet meer voorkomen. Rockanje had hun eretreffer, maar wij hadden de 3 punten. De scheidsrechter floot af en zo eindigde onze laatste competitiewedstrijd in een 1-5 overwinning.
De penalty's  eindigde in 2-2 en zo werd het tijd voor een verfrissende douche.

Het is mooi om te zien dat de jongens de laatste weken doorkrijgen wat de trainers verlangen van hun. De bal wordt vaker overgespeeld en zo wordt er dus makkelijker gevoetbald. We werken keihard voor en met elkaar en strijden voor iedere meter. Als we dit komende woensdag ook doen in de halve finale van de Hoeksche Waardse beker zit er misschien nog wel een finaleplaats in voor Strijen JO11-1.....
Na de wedstrijd en het douchen even wat eten/drinken in de kantine van Rockanje en daarna lekker naar het strand. Daar hebben nog lekker enkele uren genoten van de zon, de zee en het zand. Al met al een topdag als je het zo aan mij vraagt.....