... (schot)
65'

2e klasse 9*

23 maart 2019 13:00

Zaterdag 23-3-19 ,een heerlijke dag om onze 3e wedstrijd van de voorjaars competitie te spelen uit bij GOZ,als vanouds een lastige wedstrijd omdat veel spelers van beide teams elkaar kennen van school dus om tot een echte derby te komen is dan best lastig maar het is Strijen die de koe bij de horens vat en geen spaan heel laten van de tegenstand van GOZ,bijna alles ging goed en binnen 3 minuten hadden we al met 0-2 voor moeten staan maar de goal kwam uiteindelijk toch via een mooie aanval over rechts met Kay achter de bal die met een scherpe voorzet Jelle bereikt die met links de keeper laat staan en scoort 0-1.

Strijen blijft goed voetballen en niet veel later wordt de bal van achteruit door Jordi de diepte in gestuurd met heel veel gevoel over de verdediging in de loop aan David meegegeven die met veel gevoel de de bal over de uitkomende keeper lobt de de 0-2 scoort.
Strijen blijft goed voetballen en dan is het Kay die zichzelf goed vrijspeelt en nu zelf de trekker overhaalt en de 0-3 scoort.
Tegen het einde van de 1e helft gaan een aantal spelers zich al lopen ergeren aan het optreden van de leidsman bijv.fluit tegen strijen ,vrije trap tegen, “waarom fluit je scheids?” Antwoord ,”Hij vlagt” wat is er dan? “Hij vlagt!”
??? Oke dan ,Strijen speler werd toen al door 2 spelers redelijk hard belaagd en krijgt een vrije trap tegen ? Maar oke we houden het op 0-3 tegen GOZ tot aan de rust.

Als de 2e helft begint konden we vanaf de zijlijn zien dat Strijen iets in het spel had van “dit wordt uitspelen” en de 1e haarscheurtjes werden zichtbaar en GOZ ruikt bloed en gaan er fysiek een paar stapjes bovenop doen en krijgen het voor elkaar om een aantal spelers totaal uit hun concentratie te halen en als er dan foutjes gemaakt worden zie je het misgaan en scoort GOZ de 1-3 in principe niets aan de hand maar dan gaat de leidsman zich er mee bemoeien en als tot 2x toe er een overtreding binnen de 16 gemaakt wordt gaat de fluit naar de mond maar bij een GOZ opmerking van achteruit “niets aan de hand” gaat de fluit even zo vrolijk weer achteruit en als daar begrijpelijk commentaar op komt wil hij zelfs stoppen,en dan is het klaar met de concentratie van Strijen ,na verkeerd wegwerken van een corner komt de bal op de slof van GOZ en schiet in de korte hoek de 2-3 binnen,Strijen gaat heel slecht spelen,geen samenspel meer,lopen met de bal,geen overleg meer en als dan de zelfde verkeerde keuze gemaakt wordt scoort GOZ nogmaals 3-3,beschamend van Strijen kant,en als we dan bij de 5e! Overtreding die binnen de 16 gemaakt wordt eindelijk dan toch een strafschop krijgen en de wedstrijd alsnog naar ins toe getrokken kan worden wordt dit buitenkansje niet verzilvert. Het blijft 3-3
Wat is dat toch he?
Niet in staat zijn om een bepaalde vorm door te trekken over 2 helften
Is het concentratie? ik denk het wel
Met voetbal heeft het niets te maken want dat hebben we laten zien door in de 1e helft de tegenstander compleet te declasseren,zijn we dan zo gevoelig voor foutjes die gemaakt worden en er zo onzekerheid in ploeg kruipt ?
Komende week maar eens een goed gesprek aangaan met de groep want dit moet opgelost worden,misschien Tet Troost maar eens bellen.
Volgende maar 2 goede helften spelen dan als Alexandria’66 op bezoek komt om te strijden voor een plaatsje in de halve finale van de KNVB beker en volgens goed ingeligte bronnen zou het wel eens een kleurrijk spektakel kunnen gaan worden met veel supporters.