Wedstrijdverslag GOZ JO11-2 - Strijen JO11-1

2 - 6

Strijen JO11-1

4e klasse 3

15 december 2018 9:30

Vandaag de inhaalwedstrijd uit tegen GOZ uit Mijnsheerenland. De laatste van deze competitiehelft die eigenlijk vorige week gespeeld had moeten worden maar werd afgelast vanwege de vele regen. Om 08.25 uur vertrok de geel-zwarte karavaan vanaf de Sportlaan richting Sportpark De Erve. De wedstrijd zal om 09.30 uur gaan beginnen op het kunstgras van veld twee.

Trainers Denny en Stefan starten met de volgende spelers. Luuk als vertrouwd in het doel, Lars H. laatste man, Luca links en Dani rechts achterin. Mauro op het middenveld met Mika links en Daan rechtsbuiten. Lars B. is de spits en Janos begint reserve. Robbe is afwezig. De wedstrijd begint met een minuut stilte. Dit vanwege het overlijden van GOZ-erelid Dhr. Van Steensel. Goed te zien dat iedere speler en aanwezige deze stilte respecteert.

De wedstrijd begint met aftasten over en weer. Na een paar minuten belandt de bal in het strafschopgebied van Strijen. GOZ krijgt de kans om geheel vrijstaand de bal in te schieten, Luuk kan dit schot niet keren, 1-0 voor de thuisploeg. Toch is Strijen niet onder de indruk. Het zet direct na de aftrap druk en al bij de eerste echte aanval ligt de bal in het net. Daan krijgt de bal aangespeeld en knalt de mooie gelijkmaker in rechterbovenhoek, 1-1. Onze kanjers gaan door en blijven druk zetten. Na goed doorzetten op rechts wordt de bal voorgegeven. Mauro neemt de bal op z’n schoen maar de volley gaat over. Later in dit eerste kwart komt de bal rond de middellijn voor de voeten van Lars H. maar zijn schot gaat net over. Weer later zet Dani goed door, laat zich niet de bal afpakken en passt naar Janos tegen de achterlijn van de rechterkant van het veld. Vanuit deze moeilijke hoek weet hij toch de bal langs de keeper in het doel te schieten, een mooie 1-2. Na een hoekschop van Oranje wederom een aanval van Geel maar de bal gaat net naast. Strijen heeft de wedstrijd onder controle maar weet verder niet te scoren voor de eerste time-out.

De hervatting begint met een aanval van GOZ maar die eindigt naast het doel van Luuk. Dan volgt een aanval van Strijen wat uiteindelijk een hoekschop oplevert. Mika neemt hem en legt de bal precies op het hoofd van Lars B. die de 1-3 inkopt, wederom een mooi doelpunt. Dan volgt nog een steekpass van Mauro op Mika maar die is net te hard waardoor de keeper de bal kan oppakken. Toch volgt nog voor de rust een doelpunt. Dit is een kopie van de vorige ware het niet dat nu Mauro de hoekschop van Mika inkopt, 1-4. Met deze tussenstand eindigt de eerste helft.

De tweede helft laat zien dat Strijen de bovenliggende ploeg blijft. De score loopt verder op door een voorzet van Mika die Lars B. inkopt, 1-5. Al de derde kopgoal deze wedstrijd. Maar naar mate de wedstrijd vordert, wordt het spel slordiger. Strijen vergeet te blijven voetballen. Toch worden er nog een enkele kansen gecreëerd, de één nog mooier dan de andere, waarvan er dan uiteindelijk nog één ingaat. Lars B. maakt z’n hattrick door de 1-6 te scoren. Het laatste doelpunt van deze wedstrijd wordt door GOZ gemaakt, de 2-6.  De penaltyserie wordt ook door ons gewonnen (2 – 3)!

De uitslag had hoger kunnen uitvallen maar goed, weer drie punten erbij.  Onze kanjers hebben met name de eerste helft lekker gespeeld en terecht gewonnen.

De eerste competitiehelft zit erop. Het is uiteindelijk de vierde plaats geworden maar de nummers twee t/m vier zitten qua punten dicht bij elkaar. Oud-Beijerland JO11-1 is de kampioen door al z’n wedstrijden te winnen. Wat nog rest, behalve een enkele veldtraining, is een zaalvoetbaltoernooi op 29 december en dan sluit JO11-1 dit voetbaljaar af.

De spelers, begeleiders en supporters van de JO11-1 wensen u fijne Feestdagen en een goed en gezond 2019!