29 september 2018 8:45

Accommodatie

Onbekend

Vandaag de thuiswedstrijd tegen één van de buren van Feyenoord. Normaal spelen we onze thuiswedstrijd om 10.00 uur maar vandaag beginnen we op ons verzoek eerder namelijk om 08.45 uur. Geen probleem want vroeg opstaanzijn we gewend. Het is best fris deze ochtend maar de zon is er weer bij. Het belooft wederom een mooie zaterdag te worden.

Om 8.00 uur worden de spelers in de kleedkamer verwacht voor de opstelling en instructies voor deze wedstrijd. We spelen op kunstgrasveld 4 helemaal achteraan. Prima want dan kan ik in de dug-out gaan zitten wat makkelijker schrijven is. Om 8.15 uur wordt er begonnen met een goede warming-up.Omdat we deze wedstrijd 3 spelers missen, krijgen we versterking van Josephine en Bart uit de JO10-1.

Trainers Denny en Stefan hebben de volgende basis acht opgesteld: Luuk in het doel, Lars H. laatste man, Luca links achterin, Josephine rechts achterin, Mauro op het middenveldMika links, Daan rechts voorin en Lars B. op de spits positieTevens is Lars B. de aanvoerder. De wedstrijd staat onder begeleiding van een jonge scheidsrechter die dit voor het eerst doet! Wellicht was deze een klein beetje gespannen want hij fluit voor het begin toch echt een paar minuten te vroeg. Maar goed, alle spelers stonden toch al klaar. Alleen de notulist nog niet. Gauw pen en papier gepakt.

Strijen speelt deze eerste helft van de dug-out af. Vanaf het begin zet Strijen druk wat al snel resulteert in een schot van Daan die helaas op de lat beland. Even later een corner genomen door Mika. Die dribbelt naar het doel, schiet maar de bal gaat in het zijnet. In de dug-out dachten we even dat hij zat. Dit leek zo vanaf die afstand. Een lichte teleurstelling!Later krijgt Josephine de bal op eigen helft, stormt op de rechterflank naar voren, geeft voor maar de bal gaat voorlangs. Weer een corner van Mika op Mauro, die de bal op de buitenkant van de paal schiet. Er volgen meerdere afstandsschoten die allemaal door de keeper worden gekeerd. Rond de 12e minuut belandt de bal na een uittrap van hun keeper bij Bart die de bal beheerst in de hoek plaatst, 1 – 0!

Na de eerste time-out gaat Strijen verder met aanvallen. Ervolgt op rechts een dubbele een-twee tussen Bart en Josephine die Bart via de keeper op de lat schiet. Dat is al drie keer het houtwerk. Strijen blijft drukken. Er volgt een corner op rechts genomen door Mika. Die ziet dat er geen tegenstander voor gaat staan, dribbelt naar het doel en schiet de bal in het doel. Geen twijfel in de dug-out, deze zit nu wel 2-0! Niet veel later nog in de eerste helft maakt Lars B. de 3-0! Rust.

De tweede helft begint. Zou de verdediging wat meer te doen krijgen? Lars H. speelt de bal naar Mauro, die vervolgens de bal door speelt naar Lars B. Dan gaat de bal verder naar Bart die de 4-0 binnenschiet en dat al na twee minuten. Vrij snel daarna krijgt Lars B. een goede kans maar helaas gaat de bal naast. Maar weer eens een corner van Mika die goed op Mauro aflegt. Hij schiet maar de bal belandt wederom op het houtwerk, nog een keer op de lat. Luca speelt de bal naar Mika die de bal onhoudbaar achter de keeper in het doel schiet, 5-0! Nog voor de break volgt de 6-0 die door Bart wordt gemaakt.

Na de laatste break wordt de paal nog maar eens een keer getest, nu door Lars B. Niet veel later geeft Daan de bal aan Luca. Ook hij raakt het houtwerk maar deze keer gaat de bal er binnenkant paal in, de stand staat inmiddels al op 7-0!

Knap is dat de verdediging van Strijen, Luuk, Lars H., Daan en Luca geconcentreerd hun taak blijven uitvoeren. Mede daarom kan Strijen stug doorgaan met aanvallen. Bart maakt nog de 8-0 en 9-0 maar het laatste wapenfeit komt van Lars B. Hij maakt de 10-0!

Heeft IJsselmonde dan alleen maar de bal tegen moeten houden? Het spijt mij dit te moeten zeggen maar eigenlijk wel. Natuurlijk is de bal wel een aantal keren bij Luuk geweest en natuurlijk heeft onze verdediging wel eens de bal moeten tegenhouden maar echt getest, nee eigenlijk niet. Het vuurwerk moest van hun trainer komen. Gelukkig laten de strafschoppen zien dat deze tegenstander spelers heeft met een aardig schot in de benen. FC IJsselmonde wint de serie met 7-4.

Onze supporters hebben deze zonnige zaterdagochtend een leuke wedstrijd gezien. Het was vooral ontspannenDe volgende wedstrijd is op zaterdag 06 oktober uit tegen Overmaas JO11-2 wederom een buur van het grote Feijenoord. Tot dan.