SHO 017-2 vs Strijen 017-1 Een mooie kraker met een gelijk spel 4-4

Jelle de Vries (vrije trap)
Kay Berghout (schot)

2e klasse 8

6 oktober 2018 10:30

Zaterdag 6 oktober was de dag van de onvervalste derby tegen SHO. Een tegenstander die we redelijk goed kennen en waar we afgelopen seizoen een prachtige pot tegen hebben gespeeld. Met Arthur als vervangende coach vertrokken we al vroeg naar Oud-Beijerland waar de wedstrijd om 10.30 begon.

In de eerste helft zette SHO meteen veel druk. Ook gaven wij in de omschakeling de tegenstander teveel ruimte en waren zij op de counter met de lange bal levensgevaarlijk. Uiteindelijk resulteerde dit in een 1-0 achterstand en niet veel later stonden wij zelfs met 2-0 achter. Gelukkig lieten wij de koppen niet hangen en knokten wij ons terug in de wedstrijd. Een vrije trap werd door Jelle hard en laag over de grond langs de muur in de goal van SHO geknald. De 2-1 gaf meteen extra moed en binnen afzienbare tijd schoot Jelle ook de gelijkmaker binnen. Met een ruststand van 2-2 de kleedkamer in alwaar de nodige verbeterpunten werden besproken.

Met nieuwe energie begonnen we aan de 2e helft en deze werd nog spannender dan de 1e.... Luuk gaf een mooie assist op Kay en die schoot de 2-3 binnen. SHO werd gek, van een 2-0 voorsprong naar een 2-3 achterstand! Maar ook zij gaven niet op en scoorden de 3-3. Even later werd een schot van Kay door de keeper geblokt en was het David die de rebound met links in de korte hoek schoot. Weer op voorsprong, 3-4! Het spel golfde op en neer en SHO slaagde er opnieuw in onze verdediging te verrassen, 4-4. Renzo was nog dicht bij de winnende treffer, maar zijn prachtige kopbal richting kruising ging er net, maar dan ook echt maar net, niet in. Bij een stand van 4-4 floot de scheids het eindsignaal van deze enerverende wedstrijd en namen wij met opgeheven hoofden een dik verdiend punt mee naar huis!

Arthur bedankt voor het coachen en André bedankt voor het vlaggen!!