2 - 1

Strijen JO11-1

4e klasse 3

24 november 2018 8:30

Vandaag de competitiewedstrijd tegen buur ’s-Gravendeel. Deze gaat aanvangen om 08.30 uur, verzamelen om 07.25 uur. De vorige ontmoeting op 15 september jl., ook uit, was tijdens de bekerronde. Die won Strijen met 5-0 maar pas in de tweede helft kon Strijen toen afstand nemen. Hoe zou het dit keer gaan?

Helaas kon trainer Stefan er vandaag niet bij zijn vanwege een blessure. Beterschap Stefan en hopelijk ben je er de volgende wedstrijd weer bij. Trainer Denny zal het dit keer alleen moeten doen. Onder de spelers waren geen afwezigen, iedereen was present op deze koude zaterdagochtend.

Trainer Denny heeft de volgende basis neergezet. Luuk uiteraard in het doel, Lars H laatste man en aanvoerder, Luca links en Daan rechts achterin. Mauro op het middenveld met Dani links en Janos rechtsbuiten. Lars B. is de spits. Mika en Robbe beginnen reserve. Met de supporters langs de lijn kan de wedstrijd gaan beginnen. Beide teams staan klaar, wachten is op de scheidsrechter. Dit wachten duurt en duurt , daarom besluit Strijen een bal te pakken en wat rond te gaan spelen, tenslotte is het veel te koud om lang stil te blijven staan. Uiteindelijk wordt er een scheidsrechter gevonden maar wat blijkt…. Het is Sander van ons eigen Strijen die bereid is deze wedstrijd te fluiten. Denk je rustig naar een wedstrijd van je zoon te kunnen kijken, moet je toch onverwachts aan de bak. Maar dat kan je wel aan hem over laten.

Als beide teams weer klaar staan, fluit Sander voor het begin, Strijen neemt de aftrap. Lars B. speelt de bal naar Mauro, die speelt weer terug naar de doorgelopen Lars B. die de bal vervolgens weer door speelt naar Mauro, die tenslotte met een droge knal de bal links in de hoek schiet, 0-1 binnen 10 seconde! Dit ging zo snel dat sommige toeschouwers dit niet gezien hebben. Wat een flitsend begin. De wedstrijd gaat verder, Strijen is wat meer in de aanval, krijgt wat kleine kansjes maar die eindigen of naast het doel of hun keeper houdt tegen. Sander fluit voor de eerste time-out.

De wedstrijd gaat verder met wederom wat kleine kansjes voor Strijen maar alles gaat naast volgens mijn aantekeningen. ’s-Gravendeel gaat wel beter voetballen, vind elkaar makkelijker, speelt meer over maar creëert alleen geen kansen. Op een gegeven moment krijgen ze wel een hoekschop. Na een scrimmage voor het doel krijgt Strijen de bal niet weg en er volgt wederom een hoekschop. De bal wordt voorgegeven maar ook afgeslagen. Het leer beland echter voor de voeten van een seuter speler die de bal met een schuiver tussen allerlei spelers in het doel schiet, 1-1. Kort hierna volgt het fluitsignaal voor de rust. Tijd voor iedereen om even op te warmen.

De tweede helft begint en laat hetzelfde beeld zien. Strijen speelt heel onrustig, blijft de ballen weg schieten wat leidt tot balverlies, een slordige balaanname en kan de bal maar niet goed overspelen terwijl ’s-Gravendeel verzorgder spel laat zien en loert op een kans. Die komt er echter nog niet en zo volgt de laatste time-out.

Het vierde kwart begint, het geploeter gaat voort. Uiteindelijk krijgt Gravendeel een hoekschop die zowaar in het doel van Strijen beland, 2-1 voor de thuisclub. Hierna stroopt Strijen toch nog de mouwen op en perst er een waar slotoffensief uit. Maar wat de gehele wedstrijd al niet lukte, gaat ook nu niet meer gebeuren. Er volgen nog een aantal schoten maar elke keer aan de verkeerde kant van de paal. En zo verliest Strijen deze wedstrijd met 2-1. De tegenstander heeft geen grote kans gekregen maar scoort wel uit twee standaardsituaties. Bij Strijen wilde het gewoon niet lukken, en ook zulke wedstrijden zitten er soms tussen.

Het dankwoord gaat uit naar Sander die toch maar weer bereid was om deze wedstrijd te fluiten terwijl eigenlijk de thuisclub dit moest verzorgen.

Nog twee wedstrijden in deze competitiehelft te gaan en hopelijk kan dit Strijen zich weer oprichten om een goede eerste helft van de competitie waardig af te sluiten. Volgende week 1 December 2018 komt LMO JO11-3 op bezoek. Gezien de ranglijst een wedstrijd tussen de nummers drie en vier van de competitie. Om 09.30 uur zal de wedstrijd gaan starten als deze doorgaat. Supporters zijn altijd welkom!