Strijen JO11-1 verliest van koploper OSV JO11-1

0 - 8

Oud-Beijerland JO11-1

4e klasse 3

17 november 2018 9:00

Zaterdag 17 november 2018 staat om 09.00 uur voor Strijen JO11-1 de wedstrijd tegen koploper OSV JO11-1 op het programma. OSV JO11-1 staat met 18 punten uit 6 wedstrijden en een doelsaldo van +64 op de 1e plaats. Strijen JO11-1 staat op de 3e plaats met 18 punten uit 7 wedstrijden en een doelsaldo van +33. U snapt er moest vandaag gewonnen worden om de kans op het kampioenschap in leven te houden.

Om 8.15 uur was iedereen aanwezig en ging zich omkleden, behalve Lars H. Hij was uitgeleend aan de JO10-1, aangezien die een spelersprobleem hadden. Na deze wedstrijd zou hij in de 2e helft bij ons aansluiten.  Na het praatje van de trainers konden we beginnen aan de warming-up. We speelden op veld 4 (kunstgras) en dat lag er met een wit laagje mooi bij. Het was fris vanochtend, maar de jongens deden de warming-up serieus en waren al snel op temperatuur. Tegen 9 uur was het tijd om te beginnen, maar helaas was de aangewezen scheidsrechter niet aanwezig en ja zonder scheidsrechter kan je  nu eenmaal niet beginnen. Gelukkig was scheidsrechter-coördinator Sander aanwezig om dit probleem op te lossen en floot de wedstrijd zelf, dus iets na 9 uur konden we beginnen.

We begonnen met Luuk in het doel, Mauro laatste man en Robbe en Luca als backs. Mika centraal op het middenveld en Janos en Daan aan de zijkanten. Lars B. begon in de spits en Dani begon in de wissel.

We wilden scherp en fel beginnen, maar helaas lag de bal na 3 minuten al in ons doel. Een goed afstandsschot van OSV was de boosdoener. Hierna werden we wakker en gingen we feller en beter spelen. We kwamen beter in ons spel en kregen enkele kleine kansjes, maar OSV kreeg ook nog wat kansjes. Na 15 minuten de 1e time-out en het stond 0-1, dit was zeker niet slecht van onze kant. In de time-out afgesproken om zo door te gaan en lekker fel te blijven spelen.

Toen we aan de 2e 15 minuten begonnen werd er al snel gescoord, maar helaas niet door Strijen. In de 16e minuut een schot van OSV, Luuk keerde het nog in 1e instantie, maar was kansloos op de rebound en zo stond de 0-2 op het scorebord. Weer aan het begin een tegendoelpunt.... Daarna pakte we het weer goed op en waren er kansjes aan beide kanten. In de laatste minuut van de 1e helft weer een afstandsschot van OSV, weer werd er een rebound weggegeven en weer was er een speler van OSV eerder bij de bal, dus de 0-3 was een feit.

In de rust wezen de trainers de jongens op de goede dingen en minder goede dingen. We moesten gewoon lekker blijven werken met zijn allen en proberen te blijven voetballen, dan kwamen de kansen vanzelf. En wie weet scoren we de 1-3 wel en wie weet wat er dan nog mogelijk is..... De jongens geloofde er nog in.

De 2e helft was Lars H. ook weer van de partij na zijn uitstapje naar de JO10-1. We begonnen scherp en fel. Gelijk vanaf de aftrap gingen we in de aanval, dit leverde ons gelijk 2 goede kansen op die we helaas niet scoorden. OSV bleef ook gevaarlijk en speelde het spelletje iets beter dan ons. Na matig ingrijpen van onze kant kon OSV de 0-4 scoren. Dit was tevens de stand toen we de time-out ingingen. We zagen dat de koppies van de jongens wat gingen hangen en het geloof langzaam verdween. Toch hamerde de trainers erop om nog 15 minuten er tegenaan te gaan. Over de laatste 15 minuten kunnen we kort zijn. De inzet, concentratie en werklust was bij de meeste jongens een stukje minder en hierdoor kon OSV nog 4x scoren. Inderdaad in het laatste kwart scoorde OSV net zoveel keer als in de andere 3 kwarten bij elkaar. De pijp was zo goed als leeg na het harde werken en het geloof was weg. Zo eindigde we deze wedstrijd met een 0-8 eindstand.

De penalty-serie werd helaas ook nog verloren en dat gebeurd ons niet al te vaak.

In de kleedkamer was de pijn en het verdriet van deze verliespartij gelukkig snel verdwenen en werd er alweer gelachen door de jongens. Ook ging de, door Villevoije kappers gesponsorde, gel weer in menig haar.

De jongens hebben de eerste 3 kwarten hard gewerkt en gevoetbald waar mogelijk. Helaas was OSV net een maatje te groot, maar dat is geen schande. We gaan gewoon weer lekker hard trainen en verder met waar we mee bezig....lekker voetballen en plezier hebben met elkaar.