64'

2e klasse 8

10 november 2018 14:30

C. van Aelst

WVandaag moest deze groep thuis tegen NSVV een heuse klassieker en altijd wedstrijden op zich waar het alle kanten op kan gaan ongeacht de stand op de ranglijst en NSVV ging dan ook voortvarend van start en wij waren te slordig in de passing om mee te gaan maar de eerste plaagstootjes werden uitgedeeld door onze aanval alleen vergaten we soms de positie vast te houden en gaven daardoor soms wat te veel ruimte weg waardoor NSVV kon counteren en verrassend op voorsprong kwam in de 14e min.Strijen antwoordt direct door een scherpe steekpass van Renzo op Kay die heel bekeken de keeper kansloos liet en droog de 1-1 binnenschiet binnen 1 minuut.Als Youp de bal met heel veel  gevoel tussen de linies door de diepte inspeelt is het de opstomende Tobias die vol vertrouwen binnen de 16 hard langs de keeper de 2-1 binnen schiet.Nog voor rust is het Jelle die de corner van Jordi achter de keeper de touwen in kopt 3-1.

In de tweede helft valt het mooiste doelpunt van de wedstrijd,niet door Strijen maar door NSVV,als na een corner van hun wordt uitverdedigt neemt de 5 van NSVV de bal op zijn pantoffel en vanaf een meter of 25 de bal ,onhoudbaar voor gelegenheids keeper David Stoffels,in de verre kruising jaagt 3-2,zou het nog onnodig spannend worden dan?voor ons als leiding wel maar voor de spelers was er altijd het geval dat het goed zou komen en in de 63e maakte Kay en Wessel vd Giessen aan alle numansdorpse illusies een einde door een counter die Kay in het doel van de gepasseerde keeper schoot,althans dat dacht hij maar Wessel dacht daar anders over en zei later”ik was er toch dus gaf ik de bal maar voor de lijn nog een tikje” en maakte dus de 4-2.

Met nog een minuut of 6 te gaan werd een counter van NSVV door Youp onschadelijk gemaakt door een perfecte slijting op snelheid waarbij de speler van NSVV ongelukkig uitgleed en naar op zijn schouder terecht kwam en waarschijnlijk zijn sleutelbeen brak,hopelijk valt het mee maar in ieder besloot de scheidsrechter om de wedstrijd te beeindigen met instemming van beide trainers, Ook de concurrent wist zeer moeizaam met 0-2 te winnen van GHVV’13 waardoor de top 2 het zelfde bleef.

Volgende week de topper van deze competitie nl. de nummer 1 Zuidland tegen de nummer 2 Strijen,winnaar van deze wedstrijd zet een grote stap in de richting van de titel
Fel en serieus trainen van de week jongens want deze wedstrijd wil je graag spelen lijkt mij.