TransvaliaZW JO8-1

2e klasse 5

27 oktober 2018 8:30

Half 8 staat er op de klok. De mannen van de bardienst zijn er al en ook Gerrit is aanwezig om de teams te ontvangen. Snel de pionnen pakken en het veld uit zetten. En wat een bagger weer voor zowel de spelers als de ouders en de begeleiding.

8uur hadden we afgesproken om te verzamelen zodat we op ons gemakje konden omkleden en om 8:15 de team bespreking.

Opstelling was bekend en de afspraken waren gemaakt. Ons probleem wekelijks is dat we onder de indruk zijn van de grotere tegenstanders en op 1 of andere manier houden we ons toch wat in.

Afgesproken dat we de wedstrijd in gaan net zoals we trainen waar we elkaar wel voor de 100% durven aan te pakken en we best fysiek zijn.

Tijd om de wedstrijd te beginnen. Wederom een paar spelers bij de tegenstander die wat groter waren. Maar vandaag waren we toch wat minder onder de indruk. De tegenstander werd vroeg vast gezet en we kregen toch wel enkele kansjes, maar de bal wilde er nog niet in. En je weet als je zelf niet scoor dan doet de tegenstander dat wel en zo ook nu 0-1 achter. Gelukkig even een time out even de kopjes weer omhoog en de afspraken weer even helder maken.

In de kopjes zat het vandaag wel goed ondanks het barre weer. We scoren voor de rust 3 keer en gaan met een 3-1 de rust in. Dit was voor de tegenstander toch wel een tik.

In de rust proberen iedereen weer een beetje warm te krijgen. Ook even duidelijk gemaakt dat we er nog niet zijn. We hebben eerder voor gestaan in de rust en toen waren we een beetje vergeten dat er nog een 2 de helft kwam.

Hop en weer naar buiten aangegeven dat je veel met rennen om warm te blijven en als je dan toch aan het rennen ben je gelijk de bal wel mee kan nemen. Dit werd vandaag goed opgepakt. Er werd hard gewerkt. De verdediging stond als een huis en ook in de aanval liep het vandaag goed. Zo konden we uitlopen naar 8-11. Nu was het tijd voor de verdedigers om in de aanval te gaan en de aanvallers naar achter te halen zodat iedereen kans kreeg om een doelpunt te maken. En ook dit ging goed we maakten er nog 2 bij en zo haalden we dubbele cijfers 10-1. Dit maakte het slechte weer wel een beetje goed. Vandaag werd er goed samen gespeeld. Stef die goed stond te keepen.

Noah elke week wel scoor en dit vandaag 4 keer deed. Liam die 2 keer scoorde en Jermy en Youri ook nog een doelpunt mee pikte. De andere 2 goals die maakte Transvalia voor ons in eigen goal.

Elke week een beetje beter met meer samenspel en vreugde.

Op naar volgende de week waar we kunnen uitslapen en pas om 10:00 spelen.