HW-bokaal NSVV J09-1 tegen v.v.Strijen J09-1 uitslag 5-2

5 - 2

Strijen JO9-1

17 april 2024

Woensdagavond speelden we onze tweede wedstrijd in het HW-bokaal.

De lastige uitwedstrijd in Numansdorp tegen NSVV J09-1. NSVV zijn we afgelopen jaar al een paar keer tegengekomen en dat zijn altijd mooie wedstrijden waar het er fanatiek aan toe gaat.

De kinderen hadden er allemaal zin in dus we verwachten weer een boeiend potje.
We begonnen de wedstrijd aardig en na een aantal minuten drongen we NSVV terug naar hun doel, de 1-0 hing in de lucht maar voor het doel van NSVV kregen we de bal er maar net niet in.

In de tegenaanval wist NSVV er razendsnel uit te komen en een beetje tegen de verhouding in stonden we 1-0 achter.
Niet veel later waren daar twee schoten op ons doel waar we eigenlijk weinig aan konden doen en zo stonden we opeens 3-0 achter.

Het baltempo lag iets te laag aan de kant van Strijen en vaak probeerde we het zelf op te lossen in plaatst dat we de combinatie probeerde te vinden.

Tijdens de rust hebben we de kinderen wat aanwijzingen gegeven en geprobeerd een beetje op te peppen.

De eerste helft had Vigo gekeept en de tweede helft begon hij op zijn plekje voorin.
Vigo is sterk in het druk zetten op de bal en zo deed hij dit ook deze keer, NSVV verspeelde de bal en Julian wist de bal uit een moeilijke hoek binnen te schieten, 3-1

Een snel doelpunt was precies dat wat we nodig hadden. V.v.Strijen was wakker en de mouwen werden opgestroopt.
Er volgden een aantal kansen en schoten op het doel, maar helaas waren we niet scherp of te snel in de afronding waardoor de 3-2 uitbleef.
Uit een hoekschop gaf Julian voor bij de tweede paal, het was gerommel met een aantal spelers maar de bal belandde in het doel 3-2!

Iedereen geloofde er weer in en NSVV kwam even niet meer aan aanvallen toe.

De druk op het doel van NSVV bleef en er waren kansen op de 3-3. NSVV begon opzichtig met tijdrekken en dat zagen we maar als compliment.

NSVV weet er via de counter al de hele wedstrijd gevaarlijk uit te komen en zo ook aan het eind van de wedstrijd. We verdedigen iets te slap waardoor NSVV de 4-2 kan maken en wat ongelukkig was daar ook de 5-2.

Trots op de kinderen dat ze na een 3-0 achterstand de koppies omhoog hebben gehouden en er de tweede helft voor zijn gegaan!

Volgende week dinsdag spelen we weer een wedstrijd voor de HW-bokaal, thuis tegen GOZ.