Strijen Jo10-1  - ‘s-Gravenzande jo10-2        8-5

Sportlaan 10
3291TN
STRIJEN
tel. 078-6741704

Na 3 weken rust gehad te hebben gehad in de competitie stond er voor ons een onbekende tegenstander op het programma.  ’s-Gravenzande kwam bij ons op bezoek.

’s-Gravenzande is een grote club met heel veel jeugd. Vaak betekent dit dat de selectieteamsvan een goed niveau zijn, dus we waren waakzaam.

Nadat Sven de opstelling bekend had gemaakt, waar we het vandaag helaas nog zonder Sven K moeten doen, maar de andere 7 jongens gelukkig wel fit waren. Konden we naar buiten voor de warming-up. We speelden deze pot op ons mooie Wembley voor de tribune dus de supporters konden er ook goed voor gaan zitten. Dit bleek ook nodig te zijn.

Toen de wedstrijd begon liet ’s-Gravenzande vanaf het begin zien dat ze niet waren gekomen om de puntjes achter te laten. ’s-Gravenzande had het initiatief en wij hadden moeite met het goede positie spel van ’s-Gravenzande. ’s-Gravenzande kwam in deze fase dan ook terecht op een 0-2 voorsprong.

Tijd voor onze jongens om er iets tegenover te zetten. Tis niet eens dat we slecht speelden,maar ’s-Gravenzande deed het net wat beter en soms waren we wat ongelukkig in onze bal aannames en ballen die we speelden. Gelukkig konden we voor de eerste time-out de 1-2 maken.

In de time out konden we de mannen weer even vertellen waar ze op moeten letten en wat er beter zou kunnen.

De tweede kwart ging van start. We kwamen wat beter in ons spel en de wedstrijd ging op en neer.
Helaas raakte een speler van ’s-Gravenzande geblesseerd en hadden ze geen wissels zodat ze nog maar 4 veldspelers stonden. Wij besloten om er ook een speler uit te halen zodat het een eerlijke wedstrijd bleef. Helaas voor ons konden wij met een man minder niet zo goed omgaan en ’s-Gravenzande lukte dat wel en zo kwamen ze op 1-3.. Dit moesten we uit voetballen tot de rust, want de speler zou het na rust weer gaan proberen. Het mooie voor ons was dat we voor rust nog op 2-3 zijn gekomen.

In de rust was het zaak om de jongens aan te tonen waar onze kansen lagen, want de ruimtes waren er zeker. De mannen gingen met goede moed het veld weer op.

Dat de jongens goed hadden geluisterd in de rust was begin tweede helft gelijk duidelijk.
Strijen dat wat inzakte als de keeper de bal had en zodra de keeper de bal had gespeeld werd er gelijk druk gezet. Dit plan leek te werken de verdediger kon niet meer opbouwen en wij veroverde steeds snel de bal. Vanuit hier konden we een paar keer scoren en zodoende stonden we op eens met 5-3 voor. Dit was echt de verdienste van de jongens die goed vanuit hun taken en positie speelden. ’s-Gravenzande was het op dit moment kwijt dit was tevens onze beste fase.

Met nog 1 kwart te gaan was het duidelijk wat we moesten doen. Hetzelfde spelletje spelen dan zou de wedstrijd wel goed komen. Gelukkig konden onze jongens dit volhouden alleen moest er wat vaker gewisseld worden door wat pijntjes her en der. Uiteindelijk wisten beide ploegen nog te scoren en zodoende eindigde deze wedstrijd in 8-5 en volgens sommige in een 8-6 overwinning.

Dit was voetballend een van de beste tegenstanders die we tegen gehad hebben en een groot compliment naar de jongens hoe ze deze wedstrijd gewonnen hebben. Een mooie teamprestatie.