Ruime overwinning v.v. Strijen J09-1 op SVS J09-1

Sportlaan 10
3291TN
STRIJEN
tel. 078-6741704

Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd van de 3defase op het programma, thuis namen we het op tegen SVS J09-1.
Het was vandaag ook de verjaardag van Silvie, de trainers hadden Silvie op het stomste verjaardagscadeau getrakteerd van alle tijden. Sil mocht beginnen met keepen, niet dat ze niet kan keepen, maar voetballen doet ze nog veel liever.

Na een prima warming-up floot Youri Dorst voor het begin van de wedstrijd.
Afgelopen maandag hadden we een prima pot gespeeld tegen NSVV, we wilden dit graag een vervolg geven.
Fithawi begon in de verdediging en dit deed hij wederom heel sterk, hij gaf de tegenstander geen kans.

Sep wist met een mooi schot Strijen redelijk snel op 1-0 te zetten. We bleven het proberen maar het lukte ons niet om een tweede doelpunt te maken.
SVS probeerde het zo af en toe van afstand maar echt gevaarlijk werden ze niet. Ze bleven het proberen en een beetje onverdiend wisten ze er toch 1-1 van te maken.
Sep was het er duidelijk niet mee eens en dribbelde, kapte en draaide na de aftrap vrolijk alle spelers van SVS voorbij en zorgde persoonlijk voor de 2-1 voorsprong.
Sem speelde afgelopen maandag 1 van zijn betere partijen en we zagen vandaag een hoop vertrouwen terug bij Sem in zijn acties, hij werkte keihard en was een plaag voor de verdediging.

De eerste helft werd er bij vlagen prima gevoetbald maar het tempo was soms wat laag. We waren net niet helemaal fel en soms kozen we te veel voor de eigen actie, het veld hielp ook niet helemaal mee.
Tijdens de rust aangegeven dat het een tandje beter moest in de tweede helft anders zouden we het nog weleens lastig kunnen krijgen.

SVS die beschikte over een paar sterke jongens ging er de tweede helft meteen tegenaan en het duurde dan ook maar een paar minuten of de stand stond op 2-2.

Nu was iedereen bij Strijen echt wakker. Brent is een sterke verdediger en zijn lichaam is zijn kracht, vandaag gebruikte hij deze goed en liet er geen jongen meer voorbij komen in de tweede helft.
Na een mooi combinatiespel kon Julian de 3-2 binnentikken. Niet veel later wist Julian er ook de 4-2 van te maken, met een schot van afstand zag hij de bal heerlijk in de kruising belanden.

Nu was de tegenstander gebroken en wist Sep er met een mooi schot 5-2 van te maken. Mede door het goede overspelen van Silvie wisten we vandaag de nodige kansen te creëren, Silvie gunde zichzelf vandaag een heel mooi cadeau. Ze scoorde een ware beauty, vanaf de zijkant van het veld wist ze met een geplaatst schot over de keeper de bal in lange hoek te schieten, 6-2!

Rogier speelde vandaag op rechts en in de verdediging, vooral als verdediger zat Rogier overal tussen en kon hij de bal daarna een goed vervolg geven. Zoals altijd werkte Vigo erg hard, vandaag niet alleen als spits maar ook als middenvelder speelde hij een prima pot. Fithawi die de laatste 10 minuten in de spits stond had al een paar kansen gemist maar bleef het proberen, we zagen dat Fithawi graag wilde scoren en na hard werken wist ook Fithawi zijn doelpuntje mee te pikken. En stond de eindstand van 7-2 op het scorebord.

Met 1 verliespartij, 1 gelijkspel en 5 overwinningen hebben we een prima fase gespeeld in de hoofdklasse en zijn we meer dan trots op dit leuke team!
Nu een paar zaterdagen rust en dan gaan we het in de 4defase hopelijk net zo goed doen als deze afgelopen fase.