Sportlaan 10
3291TN
STRIJEN
tel. 078-6741704

Vandaag staat er een wedstrijd op het programma tegen voor ons een onbekende tegenstander VFC JO9-1.

Sinds lange tijd is het voor gekomen dat we niet compleet waren en dat kwam helaas doordat Rogier ziek is (Beterschap Rogier) en dat onze vaste scheidsrechter verlof had aangevraagd.

We begonnen na een goede warming-up (want het was nog echt wel koud) aan de wedstrijd.

Het begin was nog een beetje aftasten hoe de tegenstander zou spelen en plots stonden we al

met 0-1 achter door een afstandsschot hoog in het doel.

Vigo die de 1e helft keepte had deze bal misschien kunnen tegenhouden maar dan had hij wel een meter langer moeten zijn.

Dit was voor ons het signaal dat we wat feller moesten gaan spelen.

En dat deden we ook, Silvie die continue met steekpasses aan het strooien was wist Sem te bereiken.

Sem wist de bal precies op tijd opzij te leggen voordat de uitkomende keeper erbij kon komen, zodat de aanstormende Sep de bal zo over de doellijn kon dribbelen, 1-1.

We bleven goed combineren en als we balverlies hadden was het Julian, Sep, Fithawi of Silvie die gelijk weer de bal terug veroverde.

Julian die de bal (na een mooi afstandsschot van Sep op de paal) voor het doel in zijn voeten kreeg wist de rust te bewaren en legde de bal netjes opzij, en zo kon Silvie er 2-1 van maken.

VFC werd nog een paar keer gevaarlijk maar gelukkig konden Brent en Vigo daar een stokje voor steken.

Vlak voor rust wist VFC er toch nog 2-2 van te maken.

Het was rust en wij besloten om even snel in de kleedkamer op te warmen en wat te drinken, VFC besloot op het veld te blijven.

Ik weet niet of het daaraan gelegen heeft maar wij startten de 2e helft een stuk sterker dan VFC.

Met Sem nu op doel en Vigo in de spits en een iets andere tactiek had VFC weinig meer in te brengen.

En zo wist Vigo er al snel 3-2 van te maken.

Sep die het weer is lekker op zijn heupen had slalomde met de bal door het veld heen en wist de bal in de verre hoek te schieten 4-2.

VFC kwam er nog maar weinig aan te pas en de kansen die ze kregen werden door Brent of Fithawi in de kiem gesmoord.

En die keren dat ze onze verdediging toch wisten te passeren stond daar Sem keurig zijn doel schoon te houden.

We bleven goed combineren en kregen nog een aantal kleine kansen maar de bal wilde er niet meer in.

Totdat Julian de bal op ongeveer de middellijn kreeg en hij dacht ik probeer het eens.

En hoe, de bal schoot over ieder en alles heen en belande zo in de kruising een prachtig doelpunt 5-2.

We bleven fel, en door het afjagen van de bal door Fithawi kwam de bal wederom voor de voeten van Julian.

Nu iets dichterbij maar wederom met een afstandsschot belandde de bal weer in het doel en dit was tevens de eind uitslag 6-2.

Deze overwinning was wederom weer een echte teamprestatie.

We bleven goed samenwerken maar er werd ook hard voor elkaar gewerkt.

Complimenten aan het sportieve VFC en aan Mike voor het foutloos begeleiden van de wedstrijd.