3291TN
STRIJEN
tel. 078-6741704

Het einde van het jaar 2023 nadert en ook de voetbalcompetitie is bijna klaar voor de winterstop.

Voor onze JO 14 – 1 stond zaterdag de laatste wedstrijd van deze  wintercompetitie op het programma. En wat voor één…

Vandaag ging het om het kampioenschap in de 4e klasse tegen onze buren FC Binnenmaas. Het voorgevoel leek een beetje op het gevoel van “de klassieker”.  Er was duidelijk wat spanning te merken.

Voorafgaand aan deze wedstrijd had het griepvirus toegeslagen in de JO14-1. Er is niet veel getraind omdat er elke week veel spelers niet fit waren. Afgelopen donderdag is gelukkig nog wel getraind en hebben de hulptrainers Faas en Jerry de boel op scherp weten te zetten.

Helaas was Noah deze ochtend met flinke koorts wakker geworden. Hij kon er vandaag jammer genoeg niet bij zijn. Omdat een aantal spelers na ziekte niet nog volledig fit waren en sommigen wat lichte blessures hadden, is Lars van de 15-1 gevraagd om mee te spelen.

Om 9.00 uur werd er verzameld in kleedkamer 1. Na een korte peptalk begon de warming up. De wedstrijd stond in eerste instantie gepland op veld 4. Vanmorgen kregen we door dat het Veld 1werd maar omdat de doelnetten op slot zaten en niemand bij de sleutel kon, begon de wedstrijd om

9.30 uur dus toch op veld 4.

De wedstrijd stond onder leiding van Dennis en onze vlagger Robert was er ook klaar voor. De opstelling was als volgt;

Vaste keeper Gijs stond in het doel. De verdediging bestond uit Micha, Lars (vandaag dus gastspeler) en Sep. Daarvoor stond Thomas als vrije man. Op het middenveld stonden Twan, Stef, Manuel en Ruben. In de voorhoede begonnen Jeremy en Noud.

De reserves Gino, Chris en Lucien stonden klaar om in te vallen als dat nodig was.

De vaste trainers Rob en Jaco waren natuurlijk ook present en hulptrainers Faas en Jerry zaten op de bank om zo de reservespelers nog wat goede aanwijzingen mee te geven.

Om 9.30 uur klonk het fluitsignaal. Binnenmaas trapte af  en wilde naar voren spelen echter Strijen was scherp. Stef onderschepte de bal en speelde goed af naar Jeremy die de bal ook gelijk weer overspeelde naar Ruben. Zijn schot werd goed verdedigd waardoor Binnenmaas de aanval kon inzetten. Dit werd meteen een hele grote kans die door goed keeperswerk van Gijs niet benut werd.

Strijen bleef scherp en liet Binnenmaas niet in zijn spel komen. Na 2 corners die er niet ingingen was het na 10 minuten toch raak voor de kanaries. De uittrap van de keeper van Binnenmaas werd op het middenveld goed door Strijen aangenomen, via Twan werd de bal naar de goed meegelopen Ruben aan de rechterkant aangespeeld. Hij had wat ruimte en haalde vol uit zodat de bal mooi over de keeper in de linker bovenhoek belandde 1-0 !

Dat gaf wat lucht en Strijen ging door. De verdediging van Binnenmaas werd goed onder druk gezet en werd amper tijd gegund om uit te verdedigen. Er werden veel duels gewonnen en Strijen zocht continu de eigen aanval op. Na 20 minuten was het Gino die vanaf de linkerkant uithaalde en met wat hulp van de wind belandde de bal zo in de netten 2 – 0!

Binnenmaas wilde wat terug doen. Dat ging niet gemakkelijk want Strijen bleef hard werken. Toch was het vlak voor rust raak voor Binnenmaas. Onze verdediging kreeg de bal niet goed weg waardoor Binnenmaas via een kluts zo de 2-1 kon maken. Dat kon gebeuren maar Strijen was niet onder de indruk want 2 minuten later werd door een pana van Lucien weer een aanval van Strijen ingezet. Door een kaatsbal kreeg Noud de bal lekker mee en stuurde Gino alleen op de keeper af. Gino bleef rustig en passeerde de keeper waardoor we met 3-1 gingen rusten.

Na de limonade en wat warms voor de vele supporters begon de 2e helft. Strijen probeerde het goede spel van de 1 helft door te zetten maar merkte dat Binnenmaas niet zomaar wilde opgeven. Binnenmaas kreeg eerst een corner die gelukkig over ging maar ondanks het harde werken stond Strijen deze fase onder druk. Na een kwartier in de 2e helft kregen we op het middenveld de bal niet lekker weg waardoor Binnenmaas kon profiteren. Via een afstandsschot werd Gijs gepasseerd en stond het 3-2. Pfff het werd echt spannend.

Strijen bleef knokken, kregen nog een vrije trap op mooie plek die door Twan helaas net over werd geschoten. Daarna nog een corner die goed door Manuel werd voorgegeven maar die eigenlijk door iedereen werd gemist waardoor de keeper de bal kon oprapen.

Het spel ging op en neer en Binnenmaas kwam beter in zijn spel. 10 minuten voor tijd wederom een afstandsschot die zo over Gijs het doel invloog. En toen stond het dus 3 – 3.

Om niet afhankelijk te zijn van andere wedstrijden moest deze wedstrijd een winnaar opleveren. Beide teams bleven knokken tot het einde en voor de supporters was het billen knijpen. Vlak voor tijd werd door een verdediger van Binnenmaas opzichtig in de rug geduwd wat een vrije trap voor Strijen opleverde. Niet ver van de cornervlag, geen gemakkelijke plek dus. Manuel was toch vol vertrouwen en ging achter de bal staan, haalde flink uit en raakte de bal voortreffelijk waardoor de bal zo heerlijk over de keeper het doel invloog, 4-3!

Ondergetekende hoorde de wekker bij de goed fluitende Dennis afgaan dus de officiële spelminuten zaten erop. Het werd nog heel even spannend toen Binnenmaas rond de middenlijn nog een vrije trap mocht nemen maar die werd gelukkig niet gevaarlijk. Daarna klonk het verlossende eindsignaal.

Een spannende wedstrijd die verdiend vandaag is gewonnen door de Kampioenen Gijs, Lars, Sep, Chris, Micha, Twan, Stef, Thomas, Lucien, Ruben, Manuel, Jeremy, Noud en Gino. De vandaag zieke Noah was er vandaag niet bij maar ook hij is een echte Kampioen.

Een mooie teamprestatie van een nog jonge groep jongens die enthousiast en heel fanatiek alles willen winnen. Voor de trainers Jaco, Ron, Faas en Jerry is er nog genoeg werk aan de winkel maar dit Kampioenschap is behaald met één gelijkspel en met winst van alle overige wedstrijden.  Wat volgde was vuurwerk langs de lijn en in de kantine heerlijke patat door Bas verzorgd.

Nu dus tijd om even rustig van alle virussen en kwaaltjes te herstellen zodat we na alle feestdagen het nieuwe jaar gaan starten met een volgende ronde.

Ik wens iedereen hele fijne en gezellige Kerstdagen en een goed en gezond 2024!