Afgelopen zaterdag mochten we naar Excelsior op papier de derde club van Rotterdam.
Waar we eerder al tegen Sparta en Feyenoord hadden gespeeld was nu Excelsior aan de beurt.
Voor onze jongens superleuk natuurlijk en wederom een mooie ervaring.
Toen we aankwamen stond het hek van het stadion open dus even snel een kijkje en dan gauw door naar de kleedkamer.

De kleedkamer tja wat moeten we daarvan zeggen een porto cabine met gaten in de muur en in de grond. Dus snel omkleden wedstrijdbespreking en snel naar de warming up.

We begonnen de wedstrijd vandaag zonder scheids. Wat gelijk te merken was is dat we met een fysieke tegenstander te maken hadden. Tot de eerste time out konden we er redelijk mee om gaan. We speelden zelf ook fel en we zaten er kort op. Beide ploegen hadden geen kansen in deze fase.

Het was tijd voor een korte time out.
Het was niet zo moeilijk we moeten hard werken en dan gaan we zeker kans maken om te winnen.

De tweede kwart ging van start en het spelbeeld bleef wel een beetje hetzelfde. Excelsior heel fysiek En Strijen hardwerkend om bij te blijven. Helaas voor ons wist excelsior deze fase 2 keer te scoren en wij maar zodat we de rust met een kleine achterstand ingingen.

De rust werd buiten op het veld gehouden dus die hielden we maar kort aangezien het vrij koud was.

Excelsior had eindelijk een spelbegeleider gevonden die na rust de wedstrijd ging leiden.
Ik denk dat de derde fase voor ons de minste was. Tel daarbij op dat excelsior 2 doelpunten maak waarbij de bal eerst over de zijlijn en over de achterlijn is geweest. Dat betekent dan dat je tegen een flinke achterstand aan kijk. En dat we de time out met een 4-1 achterstand ingingen.

Wat kan je nog zeggen in de time out?
Het enige is dat je alles nog kan geven en dat je hierna winterstop hebt en lang genoeg kan uitrusten.

De jongens hadden dit bergrepen in de 4 de fase. Er werd keihard gewerkt en excelsior kreeg steeds meer de handen vol aan onze mannen. Ze gingen ook meer overtredingen maken. We kregen wat meer kansen en het harde werken werd beloond met een doelpunt en zo stond het 4-2.
Misschien zit er wel meer in als we zo door zouden gaan.
Maar helaas excelsior kon de 5-2 inschieten en dit was ook de eindstand.

De jongens hebben hard gewerkt alleen het geluk niet aan onze zijde, Dit was een wedstrijd waar iets meer in had gezeten.
Voor ons is de 2 de fase voorbij en we mogen best trots zijn op onze mannen. Voor de eerste keer in de hoofdklasse en prima meegedaan. We zijn 1 keer echt weggespeeld, maar ok hier hebben we van geleerd.

Rest de vraag nog Wie is nou de club van Rotterdam? Dat is voor iedereen anders.