Slordig Strijen wordt 3e na gelijkspel tegen 's Gravendeel

Sportlaan 10
3291TN
STRIJEN
tel. 078-6741704

Op een heerlijke zaterdagmiddag is vv Strijen erin geslaagd om de 3e plaats te bemachtigen in het eeuwelingen toernooi. Na een wedstrijd, dat qua scoreverloop veel gelijkenissen vertoonde met de wedstrijd van dinsdag, tegen 's Gravendeel werd er met 2-2 gelijk gespeeld. Doelpunten werden gescoord door Renzo van Dalen en Kosta de Wit, beide op aangeven van Nick Winter.

Zoals aangegeven leek de wedstrijd op een kopie van afgelopen dinsdag. Ook nu liet Strijen in de eerste helft teveel het kaas van het brood eten. Het verschil was wel, dat er in balbezit beter gevoetbald werd wat uiteindelijk maar leidde tot 1 echt goede kans waar Nick Winter strandde op de doelman. 'S Gravendeel had het betere van het spel, waar Strijen grotendeels geen vat op kreeg. De hoog opkomende backs waren bepalend in het spelbeeld. Vooral over de linkerkant van Strijen kwamen de gasten een aantal keren goed door. De 0-1 en 0-2 werden uiteindelijk ook gescoord door middel van goede aanvallen via die zijkant. Zoals gememoreerd, kon Strijen daar alleen een grote kans van Nick Winter tegenover stellen en strandde een handvol goede mogelijkheden uiteindelijk nog buiten het strafschopgebied. Met een 0-2 ruststand werd de kleedkamer opgezocht.

Nadat er in de rust de nodige punten werden aangestipt, kwam Strijen ook nu weer sterker uit de kleedkamer.  Met de linies dichter op elkaar werd de angel grotendeels uit het spel van 's Gravendeel gehaald. De zijkanten kwamen langzamerhand steeds minder in het spel voor waardoor Strijen het heft in handen kon nemen. Het baltempo ging omhoog en ook nu werd duidelijk dat de fysieke gesteldheid van dit team een sterk punt kan worden. Over de rechterkant was Strijen constant dreigend, waar Nick Winter keer op keer zijn directe tegenstander zijn hielen liet zien. Met iets meer rust en finesse had Strijen na 70 minuten al definitief afstand kunnen nemen van  de gasten. Toch zouden er maar twee doelpunten vallen. Twee maal was het Nick Winter die, na een prima individuele actie, de aangever was op respectievelijk Renzo van Dalen (voet) en Kosta de Wit (hoofd). Met deze assists bekroonde hij zich met een prima optreden vandaag. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en zorgde de 2-2 eindstand ervoor dat er, wederom, strafschoppen nodig waren om een winnaar aan te wijzen.

Waar dinsdag nog twee missers te noteren viel, waren de spelers van Strijen dit keer feilloos met 5 treffers. Omdat  een speler van 's Gravendeel de bal naast het doel schoof., mocht Strijen eindelijk een strafschoppenserie op haar naam schrijven. Daarmee eindigde de thuisploeg op een 3e plaats achter winnaar OSV Oud Beijerland en runner up SSS.

Komende week weer twee trainingen op het programma om verder te groeien, groei die nodig is om straks in de competitie sterk voor de dag te kunnen komen. Komende zaterdag zal Strijen actief zijn op het mini toernooi van Bruse Boys waar 3 wedstrijden van 30 minuten gespeeld zullen worden.

Vv Strijen - 's Gravendeel 2-2 (0-2) S wint na strafschoppen.