Capelseweg 31
2907XA
CAPELLE AAN DEN IJSSEL
tel. 010-4511125

Op bezoek bij SVS in Capelle ad IJssel wist Strijen haar wedstrijd te winnen. Het werd 1-2 door doelpunten van Aaron Peres Maria en Diego Rietveld. Een goede en zeer welkome overwinning voor het team uit Strijen.

Een zogeheten 6-punten wedstrijd afgelopen zaterdag. Beide teams op gelijke hoogte, in het rechterrijtje. Voor beide zou winst betekenen dat er aansluiting zou komen met het befaamde linkerrijtje dus meer dan genoeg op het spel. Een eerste helft dat zich kenmerkte door, zeker vanuit de kant van Strijen, bij vlagen slordig veldspel waardoor de kansen zeer schaars waren. Een aantal hoekschoppen en een schot van grote afstand waren de enige wapenfeiten richting doel van de gastheren. SVS wist daarentegen ook niet veel meer te creëren waardoor het spel zich veelvuldig afspeelde tussen de twee strafschopgebieden. Toch was daar ineens een doelpunt voor SVS als de scherpte even ontbreekt in de verder solide laatste linie van Strijen,1-0.  Dit zou de ruststand blijken waardoor er wat noten te kraken vielen bij de gasten uit Strijen.

Een tweede helft stond er een Strijen op het veld dat zou strijden voor de overwinning. De spelers vonden elkaar beter en de bereidheid om alles in de strijd te gooien was zeer duidelijk aanwezig. SVS had daar niet echt een antwoord op waardoor Strijen het eerste half uur na de rust de overhand kreeg. Door hoge pressie en direct handelen wisten de kanaries de bal snel en vaak in het bezit te krijgen waardoor de defensie van SVS onder druk kwam te staan. Dit resulteerde uiteindelijk in de verdiende gelijkmaker. Aaron Peres Maria wordt op rechts de diepte in gestuurd en komt het strafschop gebied binnen. Hij kapt zijn directe tegenstander uit en plaatst de bal met links in de verre hoek, 1-1!  De overtuiging van een overwinning nam nog grotere vormen aan.  De beloning voor de geleverde energie en wil om te winnen kwam toen Diego Rietveld de bal goed wist binnen te kopen na een geweldige assist van Kosta de Wit die de bal panklaar op het hoofd wist te plaatsen, 1-2. Het laatste kwartier ging SVS volledig over op de lange bal waardoor de druk op de verdediging van Strijen toenam. Maar, mede omdat er sterk werd verdedigd en de thuisploeg vaak te gehaast handelde, werd de gelijkmaker niet gescoord. Aan de andere kant kwam Strijen er in de omschakeling nog een aantal keer dreigend uit maar ook daar werd het net niet gevonden. Uiteindelijk, na ruim 9 minuten extra tijd, blies de verder goed leidende scheidsrechter af en was de 3e uitoverwinning op rij een feit!

Een prima overwinning waarbij Strijen heeft laten zien een collectief te vormen die tot het gaatje kan gaan. Door de overwinning stijgt Strijen weer op de ranglijst en heeft het zicht op het linkerrijtje. Komende zaterdag staat alweer de laatste thuiswedstrijd op het programma als Zwarte Pijl op bezoek komt in Strijen. Wederom een goede mogelijkheid om de 1e thuisoverwinning te behalen. Hopelijk is een ieder bereidt on Strijen te komen steunen vanaf 14.30 uur! Wees welkom en tot komende zaterdag!