Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 04

Sportlaan 10
3291TN
STRIJEN
tel. 078-6741704

Met een doelpunt in de 94e minuut wist Strijen een punt over te houden aan het treffen met vv Rhoon. Na een ruststand  van 0-2 bleek dat het maximaal haalbare op het snikhete sportpark. Doelpunten kwamen  van Colin vd Berg (strafschop) en Guido vd Berg.

Onder tropische omstandigheden werd de tweede bekerwedstrijd gespeeld en wel tegen vv Rhoon. Beide teams wisten de eerste wedstrijd te winnen waardoor er vandaag al een poule winnaar aangewezen zou kunnen worden. Het flink versterkte Rhoon was de bovenliggende partij, vooral in de eerste helft. Waar Strijen niet over een dood punt heen kwam, mede door de hitte, kon Rhoon zonder druk aan de bal zijn. Echter leverde dit, uit veldsituaties, uiteindelijk niet veel kansen op. De twee doelpunten die vielen kwamen uit een hoekschop waarbij aanvoerder Stanley Husen beide keren slagvaardig bleek. Strijen wist daar niet veel tegenover te stellen waardoor beide teams (na twee korte drinkpauzes) de 'koele' kleedkamers opzochten.

In de tweede helft wist Strijen meer te brengen aan de bal, maar het speltempo bleek nog te laag om het Rhoon echt lastig te maken. Die vonden het allemaal prima en leunden achterover, in de rug gesteund door de riante 0-2 voorsprong. Binnen het kwartier verdiende Rhoon een strafschop die, tot opluchting van alles dat Strijen was, uitstekend gepareerd werd door Thijs Roobol. Zoals wel vaker gebeurd in het voetbal; valt de beslissing niet aan de ene kant, dan profiteert te ander er van. Dit was ook nu het geval. Een prima snelle aanval over rechts resulteerde in een goede, teruggetrokken, voorzet van David Stoffels op de insprintende Kay Berghout. Op het moment dat hij wilde afdrukken net binnen het strafschopgebied werd hij ondersteboven gelopen waardoor de scheidsrechter niets ander kon doen dan, ook deze kant, de bal op de stip te leggen. Dit buitenkansje werd feilloos benut door Colin vd Berg die de keeper volledig kansloos liet, 1-2. Dit ondanks de poging van de keeper om de strafschopstip te 'vernielen'. Strijen voelde dat er meer te halen viel en met nog 25 minuten te spelen werden er 3 verse spelers ingebracht. Met directer  spel werd geprobeerd de verdediging  van Rhoon.onder druk te zetten wat leidde tot wat mogelijkheden maar echt grote kansen bleven uit. Een van de weinige wapenfeiten van Rhoon in de tweede helft, na het strafschopmoment, was een terecht  afgekeurd doelpunt van wederom Stanley Husen in verband met buitenspel.  De vlag was al een tijd opgestoken maar in eerste instantie genegeerd door de scheidsrechter. Uiteindelijk toch gehonoreerd waardoor Strijen  nog in de wedstrijd bleef. De beloning voor de wilskracht om toch iets te forceren kwam uiteindelijk in de 94e minuut. Na een goede voorzet van Gary Molenaars, die van rechts de bal met zijn linkerbeen voor het doel slingerde, wist niemand de bal te toucheren. Diego Rietveld, doorkomend op links wist uit de rug van zijn tegenstander te kruipen en een  geweldig strakke voorzet af te leveren. Waar iedereen bezig was met de bal, bleek Guido vd Berg het meest slagvaardig door de knalharde voorzet minstens net zo hard tegen de touwen te koppen, 2-2. Op het moment dat de bal de doellijn passeerde had de grensrechter van Rhoon de vlag omhoog gegooid voor buitenspel maar de scheidsrechter wees gedecideerd naar de middenstip. Na een heel kort overleg met de grensrechter werd het doelpunt volledig goedgekeurd. In het restant zou niets noemenswaardig meer gebeuren waardoor het gelijkspel een feit was.

Wederom een wedstrijd waarbij Strijen terug moest komen na een ruime achterstand. Maar, net als eerder dit seizoen, wisten zij de rug te rechten en al strijdend uiteindelijk een gelijkspel over de streep te trekken. Een, vandaag zeker niet flitsend, Strijen dat daarmee wederom liet zien dat zij nooit afgeschreven moeten worden tijdens de wedstrijd.

Volgende week zaterdag gaat vv Strijen op bezoek bij het Rotterdamse COAL. Aan  de oldegaarde zal om 14.30 uur afgetrapt worden voor de laatste poulewedstrijd. In Rotterdam kan een plaats in de knock-out fase verdiend worden door het team van Strijen.  Hopelijk kan het vlaggenschip rekenen op de nodige steun tijdens deze wedstrijd! Een ieder is van harte welkom! Ik zou zeggen tot zaterdag allen!

Strijen - Rhoon 2-2 (0-2)

Doelpunten: 1-2 Colin vd Berg, 2-2 Guido vd Berg

Opstelling: Thijs Roobol, Guido vd Berg, Jeroen van Dam, Gerwin Hooghwerff, Dico Cabaut, Colin vd Berg, Wesley Luijendijk, Kay Berghout (Diego Rietveld), David Stoffels (Renzo van Dalen), Kosta de Wit, Thomas Meijer (Gary Molenaars).