Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 04

Schaapsweg 1 A
3258AW
DEN BOMMEL
tel. 0187-612233

In den Bommel werd de eerste winst in het bekertoernooi behaald. Er werd met 1-2 gewonnen door doelpunten van Colin vd Berg (strafschop) en Kosta de Wit.

Op sportpark de Kruus, waar het goed vertoeven was langs de kant, hadden beide teams een kleine selectie om uit te putten.  Door uiteenlopende redenen waren diverse spelers afwezig, waarbij Strijen een dankbaar beroep heeft kunnen doen op Gary Molenaars en Andy Vis. Op een moeilijk te bespelen veld was het Strijen dat de boventoon voorde en veelvuldig in balbezit was. De gastheren zakten op eigen helft in waardoor de ruimtes klein werden. Het stroperige veld belemmerde Strijen om de bal snel rond te laten gaan, maar weerhield de gasten niet om te blijven zoeken  naar de vrije mensen. Helaas werden in de eindfase regelmatig een verkeerde keus gemaakt waardoor het balbezit rond het strafschopgebied strandde. In de 30e minuut een goede aanval over de linkerflank waarbij Thomas Meijer, na een goede individuele actie, gevloerd werd binnen de beruchte lijnen. De, bij vlagen te aanwezige scheidsrechter, wees resoluut naar de stip waarna Colin vd Berg de bal onberispelijk binnen schoot, 0-1. Den Bommel wist in de eerste helft een aantal keer gevaarlijk te worden na het hanteren van de lange bal. De verdediging van Strijen had daarbij haar handen vol aan nr 10 Johnno Bakker, die veelvuldig het eindstation was in het spel van den Bommel. Bij 1 van die keren kreeg Romik van Driel de gele kaart voorgeschoteld. 7 minuten voor rust viel, toch onverwachts, de gelijkmaker. De bal werd via de linkerkant voor het doel geslingerd waarbij Jeroen van Dam , in een poging de bal weg te koppen, licht in de rug werd geduwd. Daardoor belandde de bal in de voeten van een den Bommel speler die de bal hard in de korte hoek wist te schuiven, 1-1. Een domper maar zeker geen man overboord. Tot de rust zouden zich geen grote kansen voor voordoen, alleen een ongelukkig moment voor Romik van Driel die, na door aan de noodrem te trekken, zijn tweede gele kaart voorgeschoteld kreeg en voortijdig het duel moest staken. De vrije trap leverde niets op waarna scheidsrechter Vellucci voor de rust floot.

In de tweede helft een ongewijzigd Strijen, dat wel enkele omzettingen had gedaan om met 10 man toch een goed resultaat te boeken. Met een zeer bedrijvige en balvaste Colin vd Berg werd ook nu de tegenstander vastgezet op eigen helft. De vrije man werd veelvuldig gezocht en gevonden, waardoor Strijen zich redelijk moeiteloos staande wist te houden. En kwamen de gastheren er een keer doorheen was daar, door de omstandigheden in het centrum  geposteerde, Kay Berghout  vele gaten dicht wist te lopen. . Een paar grote kansen waren niet aan de spelers vam Strijen besteedt om de wedstrijd te beslissen tot 10 minuten voor tijd. Een scherp aangesneden vrije trap van de ingevallen Gary Molenaars werd teruggekopt  waarna Kosta de Wit met een droge schuiver de 1-2 op het bord bracht. Een verdiende voorsprong voor het team met de beste voetbal intentie. Den Bommel kwam niet verder dan een bal op de lat en een rebound die hoog over werd geschoten. Nog te benoemen was de enorme rush die Kay Berghout maakte vanaf het eigen strafschop gebied, diverse tegenstanders moedeloos achterlatend, maar helaas gestopt werd op de rand van het strafschopgebied van den Bommel en een enorme kans voor Gary Molenaars die door een prima actie van Kosta de Wit vrij voor de keeper werd gezet. Helaas kon hij zijn voet niet vol genoeg tegen de bal krijgen. Kort na deze actie floot de scheidsrechter af waarmee de eerste officiële winst van dit seizoen een feit was.

Een wedstrijd waarin Strijen geen goede, maar heel degelijke wedstrijd wist te spelen. Gezien de omstandigheden werd er, met een goede spelintentie, veelvuldig de vrije man gezocht en gevonden waardoor Strijen de overhand had. Ook hebben ze laten zien over voldoende inhoud en teamgeest te beschikken door de wedstrijd, ondanks een ondertal, winnend af te sluiten. Met een goed gevoel kan er uitgekeken worden naar het vervolg van het bekertoernooi.

Volgende week zaterdag komt Rhoon op bezoek in Strijen. Zij wisten ook de eerste wedstrijd te winnen door met 3-0 COAL te verslaan waardoor de komende wedstrijd al een groepswinnaar kan opleveren. Om 14.30 uur zal de aftrap zijn in Strijen en wederom is iedereen van harte welkom! Tot zaterdag!

Den Bommel - Strijen  1-2 (1-1)

Doelpunten: 0-1 Colin vd Berg, 1-1, 1-2 Kosta de Wit.

Opstelling: Thijs Roobol, Guido vd Berg, Romik van Driel, Jeroen van Dam, Dico Cabaut (Gerwin Hooghwerff), Colin vd Berg, Wesley Luijendijk, Kay Berghout, Thomas Meijer (Andy Vis), Kosta de Wit, Renzo van Dalen (Gary Molenaars).