WCR 1

-

Strijen 1

29 augustus 2023 20:00

Op een prima voetbalavond wist vv Strjjen de laatste oefenwedstrijd,  voordat het bekeravontuur begint, te winnen. In Rhoon werd het 1-2 door doelpunten  van Colin vd Berg en Kosta de Wit.

Na een, deels, in het water gevallen toernooi van afgelopen zaterdag kwam de wedstrijd prima uit. Bij WCR, getraind door oud-Strijenaar Ferry Seton, kon er op een prima grasmat gevoetbald worden. En dat werd er ook. Een gastheer die de bal lekker rond liet gaan en Strijen dat daar ook zeker voetballende intenties had. Daar lag ook gelijk het verschil, voornamelijk in de eerste helft (niet voor het eerst dit recente seizoen). Strijen speelde een stroeve eerste helft waar aanvallend schaarse hoogtepunten te noteren vielen. Één van die hoogtepunten was de schitterende goal van Colin vd Berg, die een sterke loopactie in de diepte had, een loopactie die op waarde geschat werd door Jeffrey Molema. Heel beheerst werd de bal met binnenkant voet binnen gevolleert. Dit betekende de gelijkmaker want WCR was eerder al verdiend op voorsprong gekomen. Een aantal schoten op het doel van  Thijs Roobol werden onschadelijk gemaakt, wat resulteerde in een gelijke stand bij rust.

In de tweede helft een beter georganiseerd Strijen dat niet allen in balbezit vaster leek, ook bij balbezit WCR hadden zij het beter voor elkaar. Er werden een aantal mogelijkheden gecreëerd die, bij meer scherpte, tot doelpunten hadden kunnen leiden. WCR kwam nog maar sporadisch voor het doel van Thijs Roobol en als zij daar toch kwamen wisten hij en de verdediging het gevaar te neutraliseren. Na 68 minuten wist Kosta de Wit een prima aanval door het hart van de verdediging te promoveren tot een doelpunt, 1-2. Gezien het beeld van de tweede helft een terechte stand. WCR probeerde nog aan te dringen maar naast een goede spelintentie en bij vlagen prima uitvoering wisten zij niet meer te scoren.

Een interessante en voor beide teams zeer nuttige wedstrijd waar de nodige leerpunten uit gehaald kunnen worden. Kijkend naar het komende bekerprogramma zullen er nog wat puntjes op de i gezet moeten worden. Maar ook in de bekerwedstrijden zullen  de mannen van Strijen verder moeten groeien in conditie en voetballende vermogen.

Komende zaterdag staat dus de eerste bekerwedstrijd op het programma  om 14.30 uur zal aangetreden worden bij vv Den Bommel. Daar kan vv Strijen laten zien hoe ze ervoor staan na 4 weken voorbereiding. Ieders steun is van harte welkom, zeker nu ook de N59 weer open is voor gebruik!! Tot zaterdag!

WCR - Strijen  1-2 (1-1)

Doelpunten:  0-1, 1-1 Colin vd Berg, 1-2 Kosta de Wit