G.H. de Jong

Accommodatie

Sportcomplex Guldeland

Zaterdag 11 maart 2023 moesten we uit spelen tegen GHVV'13. Dit is een fusieclub van PFC en Bernisse en ligt tussen Heenvliet en Geervliet. Ze spelen sinds 3 jaar op een nieuw complex in Geervliet en dat was te zien. Het complex zag er goed uit en de velden lagen er goed bij.

Aangezien de Heinenoordtunnel richting Rotterdam dicht was dit weekend, vertrokken we op tijd en waren we gelukkig ruim op tijd aanwezig in Geervliet. Na het omkleden, praatje trainers en de warming-up waren we klaar voor de wedstrijd. Daniel en Noah waren afwezig vandaag.

Deze wedstrijd stond onder de leiding van een goed fluitende scheidsrechter die de wedstrijd volkomen onder controle had.
Om 12 uur begonnen we aan de wedstrijd. We begonnen gelijk goed en hadden de wedstrijd redelijk onder controle. Echt grote kansen leverde dit niet op. Gaandeweg kreeg GHVV'13 de wedstrijd meer en meer in handen en dat leverde een grote kans op voor hun. Een middenvelder kon na een goede actie alleen afgaan op onze doel, maar Laurens bleef goed naar de bal kijken en redde vakkundig en zo bleef het 0-0. Op wat schoten en net niet ballen na waren er geen kansen meer. GHVV'13 had wel het betere van het spel en was optisch beter en sterker.

In de 38e minuut kreeg de rechtsbuiten van GHVV'13 een dieptebal, ging op snelheid langs zijn verdediger en schoot onhoudbaar in de lange hoek de 1-0 binnen.

Wat een slecht moment om zo vlak voor tijd de 1-0 om je oren te krijgen, niet veel later was het rust.In de rust weer even de puntjes op de "i" gezet en de boel op scherp gezet. Hier viel echt nog wel wat te halen, maar dan moesten we dat wel met zijn allen doen. De jongens realiseerden zich dit ook en waren klaar voor de 2e helft.

De 2e helft was stukken beter van onze kant. We hadden meer druk naar voren en kregen zo nu en dan wat kansjes die we helaas niet verzilverden. GHVV'13 probeerden het wel, maar werd niet echt gevaarlijk meer. Gaandeweg de wedstrijd voerden we de druk steeds meer op, maar wisten we het net niet te vinden.

We probeerden het met steekballen, schoten, combinaties en cornerballen, maar zonder resultaat.
Tot de 76e minuut....een goede cornerbal van Twan, een beetje geluk en goed overzicht en Saleh kon de 1-1 binnen schieten. Eindelijk viel het verdiende doelpunt en hadden we een punt in handen. Maar de jongens wilden meer en gingen in de laatste minuten nog op zoek naar de winst. Deze winst werd helaas niet gevonden en zo eindigde deze wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.
Gezien de wedstrijd was dit gelijkspel een goede weerspiegeling van de krachtsverhoudingen en blijft GHVV'13 koploper met Strijen er net achter door een iets minder doelsaldo.
Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Stellendam en gaan we proberen om weer eens een keer de 3 punten te pakken.