Battenoordseweg 2
3244LD
NIEUWE-TONGE
tel. 0187-651279

Zaterdag 11 februari 2023 stond de uitwedstrijd op het programma tegen ST Herkingen/NTVV JO16-1. In de vorige fase waren we deze tegenstander ook al tegen gekomen en toen wonnen we na een hele goede 1e helft de uitwedstrijd met 1-4. We wisten dus dat vandaag een overwinning hier mogelijk was.Mika was vandaag afwezig met een enkelblessure, maar gelukkig was Patrick er bij om de groep weer compleet te maken.Nadat we op tijd vertrokken waren en op tijd aangekomen waren in Nieuwe-Tonge kleedden de jongens zich om en was er een korte bespreking. Hierna volgde een warming-up en konden we aan de wedstrijd beginnen.

We hadden vandaag weer een jongere scheidsrechter die een goede en eerlijke wedstrijd floot. Het was soms iets harder, maar door zijn goede leiding liep het nooit uit de hand. Toen hij floot voor het begin gingen we gelijk goed van start...dacht ik...

Helaas, niets was minder waar. We werden op bijna alle fronten afgetroefd. Ze waren feller, hadden meer beweging zonder bal en hadden gewoon het betere van het spel. Wat was er aan de hand met Strijen? Geen idee! Een korte samenvatting van deze helft...wij kregen in de 30e minuut 1 goede kans die hun keeper goed redde en zij kregen meerdere kansen waarvan ze er gelukkig maar 1 scoorden. We zagen bijna alle hoeken van veld. Ruststand na 40 minuten afzien 1-0, waar het ook 4-1 had kunnen staan.
In de rust de mannen even "toegesproken" over hoe en wat. Gelukkig schenen ze het te begrijpen en ik had weer goede hoop voor de 2e helft.
De 2e helft was een totaal ander spelbeeld. Nu waren wij de betere en wonnen wij de meeste duels. We stonden nu stukken beter en gingen er weer als vanouds volle bak voor.

En ja, als je dan in de 42e minuut de 1-1 op het scorebord zet helpt dit natuurlijk ook. Justin veroverde de bal en stuurde met een mooie pass Saleh weg, die had een goede actie in huis en scoorde de 1-1. We waren weer helemaal terug in de wedstrijd.
Het werd een ware veldslag (in de goede zin van het woord), want Herkingen/NTVV gaf niet op. Hier en daar waren wat hardere overtredingen, maar de scheidsrechter had alles onder controle. Wij kregen de betere kansen, maar Herkingen/NTVV werd ook nog gevaarlijk. Maar die paar steekjes die onze verdediging liet vallen, waren voor Laurens die weer helemaal terug is na zijn polsblessure. Voor de rest stond de verdediging als een huis, het middenveld werkte hard en combineerde er mooi op los. De aanvallers zette goed druk en creëerden ook nog goede kansen.
In de 75 minuut een cornerbal van Mauro, die geeft goed voor en Saleh raakt hem licht aan en zet zo de 1-2 op het scorebord. We staan nu zelfs 5 minuten voor tijd met 1-2 voor, dat had niemand voor mogelijk geacht na de slechte 1e helft.

Maar Herkingen/NTVV gaf nog steeds niet op en in de 77e minuut moest we ook nog met 10 man verder. Na een overtreding kreeg onze verdediger de gele kaart te zien. De overtreding zelf was misschien niet helemaal geel waardig (of misschien wel), maar het was in ieder geval een optelsommetje. Dus hij kon die kaart gewoon geven. Snel even wat omzettingen om de verdediging op orde te houden en die laatste paar minuten (inclusief de 5 minuten blessuretijd) door zien te komen. Dat ging vrij goed, op een paar cornerballen na werd er niets meer weggegeven. En zo eindigde deze wedstrijd in een 1-2 overwinning voor Strijen, waar misschien een gelijkspel ook wel terecht was geweest als je de gehele wedstrijd bekijkt.

Als trainer ben je na zo'n wedstrijd trots op de jongens dat ze de wedstrijd hebben kunnen omdraaien met zijn allen in de 2e helft, maar baal je tegelijkertijd van dezelfde jongens om hoe ze de wedstrijd begonnen in de 1e helft. Gelukkig staan we aan de goede kant van de streep en hebben we de 3 punten. Maandag tijdens de training maar eens kijken of we er achter kunnen komen hoe dit zo heeft kunnen gebeuren...