Deijffelbroekseweg 30
3195GM
PERNIS ROTTERDAM
tel. 010-2361861

Onder de rook van Shell Pernis moesten we onze zevende wedstrijd spelen zonder Alwin, Denny en Govert en Ben die aangaf dat hij ook een keer reserve moet staan. Bijzonder dat je dit pas ontdekt als je zestig ben geworden.

Met Gerrit op doel begonnen we de wedstrijd tegen een Pernis die eigenlijk maar 1 echte spits had met een sterk middenveld waar vooral nummer 6 en 22 de lakens uit deelde. We hadden het best moeite om de bal rond te laten gaan omdat Pernis ons weinig ruimte gaf. Echt grote mogelijkheden kregen ze niet maar buiten een paar schoten, maar met Gerrit in het doel was dat wel vertrouwd. De verdediging hield goed stand het was dan ook jammer dat de scheidsrechter wel erg gemakkelijk een vrijetrap gaf op randje zestien in plaats van dat Strijen een vrijetrap kreeg vanwege gewoon doorlopen van de spits op Andries. Nu werd het afgedaan blokkeren van de tegenstander. De vrijetrap werd er keihard ingeschoten precies tussen Gerrit en Ed in. Pernis rook bloed en werd steeds sterker het was dan ook Gerrit die ons met een geweldige safe ons in de wedstrijd hield klasse Gerrit. Kort daarop kreeg Ben een schotkans maar deze werd hoog door de kersverse zestiger open geschoten. Kort voor rust kregen we een corner te nemen die door Rene op een geweldige manier keihard werd in gekopt ruststand dus 1-1.

Het was muisstil in de kleedkamer we wisten dat we het in de tweede helft moeilijk gingen krijgen. Pernis zette ons in het begin dan ook gelijk onder druk en we moesten dus aan de bak. Pernis speelde in de tweede helft ineens met een spits meer wat toch even schakelen was. Terwijl Pernis de wedstrijd dicteerde wisten wij toch te scoren na goed opgezette aanval wist Rob de 1-2 te scoren en had het even later zwaar tegen de verhouding in zelfs 1-3 kunnen worden. Daniel die weer super actief was zag zijn inzet via de keeper zijn teen op de paal komen. Pernis bleef gewoon aanvallen en de gelijkmaker kon gewoon niet uitblijven al ging dat wel erg simpel na hoge voorzet kon de spits geheel vrijstaand simpel binnen koppen twee minuten later werd het zelfs 3-2 en we hadden geluk dat de bal achter Gerrit langs over de doellijn rolde anders had het binnen 5 minuten van 1-2 zo 4-2 kunnen worden. Pernis ging vervolgens weer wat meer in de verdediging staan zodoende konden we wat terug doen. Het leverde nog een grote kans voor Rob die de bal niet tussen de palen kreeg. Pernis hield gemakkelijk stand en na het niet goed verwerken van een lange uittrap lag de spits de bal knap terug op de aanstormende middenvelder die de bal kansloos in het hoekje schoot. Met nog zo’n 15 minuten op de klok was dat de genadeklap. Pernis gefeliciteerd met de overwinning in deze sportieve en leuke wedstrijd al zal niet iedereen daar zo over denken. Maar ook verliezen hoort bij voetballen gelukkig doen we dat over het algemeen niet zoveel.

Wist u dat ……?

• We weer niet wisten te winnen van Pernis?
  • We vorig seizoen ook verloren nadat we de vraag kregen om twee keer een half uur te spelen?
  • Omdat ze er vanuit gingen dat ze zwaar gingen verliezen?
  • Je niet elke week kan winnen?
  • Pernis in de najaars competitie met 31 punten uit 11 wedstrijden ongeslagen was?
  • Ze met 6-3 van MVV’27 wonnen?
  • Wij het dus nog niet eens zo slecht hebben gedaan?
  • Ben als kersverse zestigjarige zichzelf reserve zette?
  • Hij het nodig vond om ook een keer reserve te staan?
  • Ben een rots in de branding is maar ook te vervangen is?
  • David het op zijn plekje gewoon goed deed?
  • Het wisselen op zich wel vanzelf gaat?
  • We als iedereen er is 17 man hebben?
  • Dit tot op heden nog niet is voor gekomen?

Rene een schitterend doelpunt maakte met het hoofd na geweldige

• corner van Koen?
  • Roland weer niet scoorde?
  • Hij al twee wedstrijden niet heeft gescoord?
  • Wij een elke week scorende spits zoeken?
  • Roland 1 echte kans kreeg maar door de keeper werd gered?
  • Roland binnenkort weer gaat scoren?
  • Rene behoorlijk hoog staat op de topscoorders lijst?
  • Hij zelf in buurt komt van zijn broertje?
  • Ed met 0 goals op zich ook niet echt laag staat?
  • We met Gerrit een goede reserve keeper hebben?
    • Edwin in de rust eruit ging met een lichte knie blessure?
    • We door de twee kersverse vijftigers in de steek werden gelaten?
    • De familie belangrijker is dan de voetbal?
    • Govert en Alwin lieve vaders zijn?
    • Govert zijn dochters op koeien laat zitten en met jonge haasjes/konijntjes laat spelen?
    • Alwin zijn dochters lekker in het zonnetje mogen liggen?
    • Ze gisteren wel naar Phil Collins copy moesten?
    • Ze na een tijdje afhaakte?
    • Alwin en Eline trouw bleven en tot het einde bleven?
    • Alwin en Govert sinds ze vijftig zijn nog niet hebben verloren?
    • Ben ook gelijk naar huis ging na de wedstrijd?
    • Ben zijn kleinzoon jarig was?
    • Ben overigens niet de enige was die gelijk naar huis ging?
    • Er na afloop wel geteld met Wim en Kees erbij met 9 man overbleven?
    • Wim en Leon ook snel weg gingen?
    • Ik niet hoop dat we dat elke week gaan doen als we verloren hebben?
    • Het elftal kennende dit zeker niet het geval zal zijn?
    • Voordeel is wel dat we nog aardig wat geld over hadden uit het potje en ondanks dat we zo laat speelde nog redelijk vroeg thuis waren?
    • Rene tegen mij zei ben ik ook een keertje op tijd thuis voor de patat?
    • Kees beticht werd van gemeen vlaggen?
    • Kees na afloop zei dat het wel degelijk buitenspel was?
    • We aanstaande zaterdag vrij zijn?
    • Het plan is om op 9 juni tegen het tweede te spelen ivm toernooivoetbal op zaterdag?