ROTTERDAM
tel. 010-1111111

Vandaag stond er weer een competitiewedstrijd op het programma. Ma vorige week verloren te hebben probeerden we vandaag voor eerherstel te gaan. We mochten om half 9 op het eerste en trouwens enige veld van Overmaas spelen.

Vandaag waren we op oorlogssterkte iedereen was er en de zin zat er goed in. De mannen hebben van de week prima getraind dus dat moest wel goed komen.
Na de opstelling bekend gemaakt te hebben en het daarbij behorende wedstrijdbespreking konden we naar buiten voor de warming-up. Deze kon niet heel lang zijn , maar dat is niet erg. De mannen waren geconcentreerd en fel dus dan is er weinig aan de hand.

De scheids kon de wedstrijd op gang fluiten. Het was gelijk duidelijk met wat voor tegenstander we vandaag te maken hadden. Is het niet de bal dan de man maar. Helaas moeten onze jongens aan deze Rotterdamse mentaliteit werken . We hebben moeite met tegenstanders die er fel op zitten en soms een beetje over de scheef gaan. Maar het mooie is dat we toch redelijk snel op 0-1 kwamen.

De eerste time-out was aangebroken en met een 0-1 voorsprong mogen we niet klagen. Er konden wel een hoop dingen beter bij ons maar tijd genoeg om dat erin te krijgen

De tweede 10 minuten gingen van start en het was iets minder slap van onze kant dan de eerste 10 minuten. Onze spelers gingen te veel met de bal lopen en als je tegenstander flink druk zet dan kom je er niet uit. Daarnaast waren we ondanks dat we al even bezig waren wat afwezig. Helaas voor ons kwam Overmaas op 1-1. Deze 10 minuten duurden lang om naar te kijken maar gelukkig konden we met een 1-1 stand de rust in.

De rust was echt nodig om even het een en ander met elkaar te bespreken. Gelukkig hadden de jongens ook in de gaten dat er uit een ander vaatje getapt moest worden om vandaag te winnen.

Maar wat was er nodig. Meer inzet, sneller de bal spelen en niet bang zijn van de tegenstander.

Zouden de jongens dit voor elkaar krijgen dan konden we deze pot weleens winnend afsluiten.

De tweede helft begon en het was duidelijk wat onze jongens wilden vandaag en dat was de wedstrijd winnen. De jongens zaten er bovenop en Overmaas kwam er totaal niet uit. Deze 10 minuten waren ook de 10 minuten van Braz. Braz gebruikte zijn wapen goed en kon 2 keer mooi binnenschieten. Daarnaast zette hij Shay nog vrij voor de goal en die faalde niet en zo stond het snel 1-4.  Goed om te zien dat de jongens het in zich hebben om de knop om te zetten en als team te laten zien dat veel voor elkaar over hebben.

Nu de laatste time out en het moment om de jongens een flink compliment te geven. En we konden ze maar 1 ding meegeven. Ga zo door en er is niks aan de hand.

De laatste 10 minuten vlogen eigenlijk voorbij. De verdediging stond als een huis en ons middenveld en aanval bleef jagen op de bal. Ondanks dat alles goed verliep kond de aanvaller van Overmaas toch een keer ontsnappen en konden ze de 2-4 binnenschieten. Jestin die weer lekker stond te keepen kon deze helaas niet houden. Gelukkig was het slot akkoord voor ons. Tygo die voor de 10 de keer werd neergetrapt nam zelf de vrije trap en die schoot die hoog in de hoek en zo kwam de eindstand 2-5 op het scorebord.

Was het een goede wedstrijd van onze kant. Ik denk het niet per se, maar dat we als team gestreden hebben is wel een feit. Knap om te zien dat de jongens bereid zijn om een stapje extra voor elkaar te doen en toch een mooie winstpartij neer te zetten tegen een tegenstander die meer slidings maakt dan dat ze de bal recht geschopt hebben.