3267LG
GOUDSWAARD
tel. 0186-692622

24 September was het zo ver: Het begin van de competitie voor het leger des driede.

Deze eerste wedstrijd werd gelijk al bestempeld met een streekderby. Er stond namelijk een uitwedstrijd te wachten bij Fortuna be quick 2. Voor de mensen wie zich afvragen: “Wie?!” Fortuna be quick is een fusie van het vorig seizoen nog bestaande Goudswaardse Boys en SV Piershil.

Na een goede training op donderdagavond en goed geregel van Joe konden we met genoeg man verzamelen op Goudswaard.

Na een minuut stilt voor het overlijden van oud-voorzitter en ere-lid van VV Strijen Kees Kruijthoff. Kon de wedstrijd iets na 12:00beginnen.

De aftrap was voor Fortuna be quick, maar al snel werd al duidelijk dat hier voor Strijen 3 zeker 3 punten te behalen waren. Met de snelheid van David en Marc aan de zijkanten en de acties van Thomas was er makkelijk te voetballen achter de verdediging van de tegenstander. Helaas werd dit niet beloond en ontbrak de scherpte voorin. De eerste goal viel dan ook uit een standaard situatie. Waar spelers van zowel van Strijen als Fortuna be quick onder de bal doorgingen viel de bal bij de 2e paal voor de voeten van Jerrel die hem vanaf 5 meter via een been van de tegenstander het doel in schoot waardoor het derde op 0-1 voorsprong kwam. Door goed verdedigend werk van de verdediging en met vlagen rustig gingen we met een 0-1 voorsprong aan de thee.

Na de rust werd afgesproken om vanuit achterin door te stappen en zo meer druk om de tegenstander te geven aangezien we de wedstrijd prima onder controle hadden. Toch viel 15 minuten na rust de onverwachte gelijkmaken. Door een inschattingsfout achterin viel de bal voor de voeten van de speler van Fortuna be quick. Die een solide keepende Joe toch wist te passeren. Met nog een half uur te gaan moesten we dus weer gaan jagen op een voorsprong. Waar Rafael en Jelle de baas waren op het middenveld werd er na een goede tackle een steekpass in de hoek gegeven op David die dit vervolgde met een prima lage voorzet waardoor Kars gelukkig de 1-2 voor het leger des driede kon binnen tikken. Na wat geschuif in het elftal was het de bedoeling alles achterin dicht te gooien om deze wedstrijd over de streep te trekken. Gelukkig was daar weer Kars die na een steekpass van achteruit de keeper om speelde en zo 10 minuten voor tijd de bevrijdende 1-3 binnen schoot.

Na nog wat kansen over en weer en een sterk verdedigende verdediging waaronder Dico, luuk, en Diggel en een fantastische spelende Rafael werd de wedstrijd na 90 minuten voetbal met 1-3 gewonnen.

De jongens van Strijen 3 hebben geknokt voor elke meter en mogen met goede moed vooruit blikken op een mooi seizoen!