Sportlaan 10
3291TN
STRIJEN
tel. 078-6741704

Afgelopen zaterdag speelde het leger des driede zijn 2e competitiewedstrijd tegen Meeuwenplaat 2 uit Hoogvliet. Na de goede overwinning vorige week en de eerste plaats op de ranglijst kwamen de jongens met goed vertrouwen aan op de club. Waar sommige een half uur te vroeg waren kwamen andere weer een kwartier te laat.

Maar om 12:30 was het dan zo ver: het fluitsignaal van scheidsrechter Wim de Geus betekende het begin van de wedstrijd.

Wat op het eerste oog een fysieke wedstrijd leek te worden, werden de eerst paar ballen van Meeuwenplaat in de hoek gegooid en werd het op een lopen gezet. Dit resulteerde vrij snel in een 0-1 achterstand voor Strijen.

Toch werd onder leiding van aanvoerder Andy alle koppen dezelfde kant op gezet en nam de druk vooruit ook toe. Nog geen 10 minuten later was het Gary die met een prachtige volley de 1-1 binnen shoot. Snel daarna kwam er ook een grote kans voor Jerrel die net te kort kwam en verzuimde om Strijen op voorsprong te zetten. Met leuk voetbal over en weer wist Meeuwenplaat dan toch snel achter elkaar twee keer keeper Joe te passeren waardoor de stand op 1-3 kwam.

Strijen wachtte niet snel met een antwoord en daarom was het na een lange bal van Andy weer Gary die wat terug deed voor Strijen en de stand op 2-3 wist te zetten. Maar ook Meeuwenplaat liet niet van zich af weten en reageerde weer door 2 goals te maken. Waardoor het er niet rooskleurig uit kwam te zien voor Strijen 3. Toch reageerde Strijen 3 weer snel door de bal via een vrij trap in de zestien van de tegenstander te gooien en de bal via de kluts voor de voeten van Jelle viel en deze kans niet liet liggen. Zo werd de stand op 3-5 gezet. Nu denkt u vast er is een hoop gebeurd in 90 minuten…

Niks is minder waar. Alles hierboven vermeld gebeurde in de eerste helft! De 2e helft was een stuk rustiger en hier werd dan ook niet meer in gescoord. Waar beide ploegen probeerde te voetballen en er stevige duels werden uitgevochten. Werd de wedstrijd zonder problemen of gezeur uitgespeeld en werd het dus 3-5 voor Meeuwenplaat.

Komende zaterdag zal het leger des derde iets later op het Hoekse Bierfeest zijn want zoals het er nu uit ziet spelen ze gewoon om 15:15 tegen Maense FC 3 in Rotterdam.