Sportlaan 10
3291TN
STRIJEN
tel. 078-6741704

Net zoals vorig jaar moesten we de 2e bekerwedstrijd in de poule tegen NSVV 1. Vorig jaar wonnen we met 2-1 maar werd de wedstrijd niet uitgespeeld vanwege de blessure van Leon. We waren weer bijna compleet op een late afmelding van Govert na en Ed die een weekend weg was.

We begonnen de wedstrijd moeizaam, omdat NSVV constant in balbezit was. Echte kansen kwamen hier niet uit voort, maar we kwamen niet aan voetballen toe. Het eerste doelpunt was dan ook compleet tegen de verhouding in. Een bal naar voren gerost waar Roland wel wat in zag en die alleen op de keeper afkon en rustig afrondde. We kwamen hierna beter in de wedstrijd en via een steekpas van Alwin was Roland eerder bij de bal dan de keeper en kon zo eenvoudig de 2-0 maken. 5 minuten later een mooi opgezette aanval waarbij Rene op links opende op Alwin die direct kaatste op Rob en via een 1-2 weer bij Alwin kwam die met links slecht inschoot, maar toch teveel was voor de keeper. NSVV wist niet wat ze overkwamen en voordat ze dit beseften lag de 4-0 er al in. Daniel zag Rob op links opkomen en met een strakke dieptepass werd Rob bediend en die aarzelde niet en schoot de bal over de keeper heen. Om het compleet te maken werd het vlak voor rust ook nog 5-0. Bij een vrije trap op de rand van de zestien meter stond de muur verkeerd waardoor Denny hem eenvoudig langs de muur kon krullen. Het had nog 6-0 kunnen worden, maar een inzet van Roland ging via de binnenkant van het doel toch niet in het doel.

5-0 voor bij rust en zelfs voor Ben was dit het teken om zichzelf te wisselen. In de 2e helft gebeurde het 1e kwartier niets. NSVV geloofde het wel en de spirit was er bij ons ook uit. NSVV heeft met Karel Snijders, Niek van Kuik en Jeroen Reedijk een ervaren en gevaarlijk middenveld die uit het niets een doelpunt kunnen maken. Dit gebeurde dan ook een kwartier na rust. Een 1-2 werd kogelhard in de kruising gerost door Karel Snijders en 10 minuten laten een schitterende lob van halverwege de helft van Karel Snijders die Gerrit verraste. Na een misverstand tussen Rene en Alwin werd zelfs de 5-3 ingeleid die door Niek van Kuik dankbaar werd gemaakt. Nog 15 minuten te gaan en opeens zag het er heel anders uit. Ben kwam er weer in om achterin orde op zaken te stellen wat gedeeltelijk lukte. Gerrit hield ons met 2 fraaie reddingen op de been en voorin werden nog 2 kansen verprutst door Alwin waarna Charles affloot na een goed gefloten wedstrijd.