2982SN
RIDDERKERK
tel. 0180-428141

Na 11 weken geen voetbal mochten we eindelijk weer een wedstrijd spelen.

We begonnen seizoen ‘22-‘23 met een uitwedstrijd tegen RVVH, de wedstrijd begon pas om 10:15 dus voor de slaapkoppen onder ons was dat goed nieuws.
Iedereen was aanwezig dus we waren op volle oorlogssterkte. Vorig jaar hebben we ook twee keer tegen dit team gespeeld, dit waren leuke sportieve wedstrijden.

Na de warming-up kon de wedstrijd beginnen, vv Strijen had het initiatief, helaas wisten we nog niet tot scoren.

De 1e kans van RVVH ging er helaas wel in, een mooie voorzet werd door hun spits binnen gekopt.
We moesten in de achtervolging en net voor de 1edrinkpauze wist Braz met een mooi afstandsschot te scoren.

In de korte drinkpauze aangegeven dat de jongens goed aan het overspelen waren, maar dat ze wel iets feller in de duels mochten zijn.
Drie frisse krachten erin en op naar hopelijk weer een doelpunt.

Vv Strijen mocht een corner nemen maar de bal  werd te hard terug gespeeld waardoor RVVH hun tweede kans kreeg en ook deze werd benut, 2-1 achter.

Vv Strijen liet zich niet van zijn stuk brengen en het spel werd eigenlijk alleen maar beter, er werd goed overgespeeld en de opbouw van achteruit door Sep, Sven en Thijs werd vandaag goed uitgevoerd.

De verdedigers waren rustig aan de bal en waar in het verleden nog wel eens een blinde trap naar voren werd gegeven werd er vandaag naar voren gedribbeld en op het juiste moment netjes overgespeeld.
Net voor rust was er een uitbraak voor RVVH Jestin kwam heel goed zijn doel uit en met een mooie duik op de bal voorkwam hij dat RVVH misschien wel de 3-1 kon maken, top gedaan Jestin!
Het lukt helaas niet om in de tweede 10 minuten te scoren en dus gingen we met een 2-1 achterstand rusten.

Tijd voor een beker limonaden en even op adem komen want het was best warm voor de jongens. We moesten er een schepje bovenop doen om te winnen vandaag. Winnen was zeker mogelijk want voetballend waren wij beter maar nu nog uitdrukken in doelpunten.

Vol goede moed begon vv Strijen aan de tweede helft. De mannen waren feller in de duels en dit was ook bij Milo te merken, Milo veroverde de bal en schoot deze breed op Braz waardoor hij zijn 2de doelpunt binnen kon schieten 2-2!
Snel hierna kreeg Braz de kans om van afstand uit te halen en hier weet Braz wel raad mee 2-3!

De laatste 10 minuten waren aangebroken van een leuke wedstrijd, Tygo kreeg een aantal kansen op de 2-4 maar helaas stond de keeper in de weg of werd er naast geschoten.

Ook Shay had de kans om te scoren maar helaas lukte het net niet. En ja inmiddels weten we het, als we zelf niet scoren dan valt het doelpunt aan de andere kant.

RVVH kon van afstand uithalen hoog in de verre hoek, een onhoudbaar doelpunt 3-3.
Met nog 3 minuten te gaan begon de tijd te dringen. Vv Strijen ging vol in de aanval.

Na wederom een aanval en een schot van vv Strijen kon de keeper van RVVH de bal nog net tegenhouden maar in de rebound kon Julian de verdiende 3-4 binnen schieten.

Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en was de 1e overwinning van het seizoen een feit.

De mannen hebben wederom een teamprestatie neergezet, er is hard gewerkt en het begint steeds meer op voetballen te lijken!

Volgend weekend een thuiswedstrijd om 9 uur tegen ’s-Gravendeel.