Strijen JO11-1 speelt toernooi bij Groote Lindt

10 juni 2019 22:45

Maandag 10 juni (2e Pinksterdag) had Strijen JO11-1 een toernooi bij Groote Lindt. Vandaag gingen we de strijd aan zonder de afwezige Mika., maar voor de rest was iedereen aanwezig.

De 1e wedstrijd was tegen Groote Lindt JO11-1. We begonnen wat slapjes, maar een paar goede aanvallen van Groote Lindt schudde ons wakker. Janos en Daan schoten op doel maar hij ging er niet in. Na 7e minuten viel de openingsgoal, het was Dani die de 1-0 erin schoot. Vanaf dat moment waren de heren ook gelijk los, helaas ook het weer en kregen we even een goede regenbui te verwerken. Achteraf gezien gelukkig de enige bui vandaag tijdens het toernooi. De aanvallen volgden elkaar op en achterin werd helemaal niets meer weggegeven door Luuk, Luca, Robbe en Lars Holleman. Janos, Mauro en Daan hadden het middenveld in handen en Dani en Lars Beek hielden de verdediging onder druk. Na een schot van Lars Beek in de 10e minuut redde hun keeper, maar Dani was er als de kippen bij om de rebound erin te schieten en zo de 2-0 te maken. Toen Luca van achteruit in de 12e minuut Dani inspeelde en die op zijn beurt Lars Beek wist te vinden, scoorde Lars Beek de 3-0. In de laatste minuut nog een achterbal voor Strijen. Lars Holleman loopt zich slim vrij en wordt door Luuk aangespeeld, na zijn aanname stuurt hij met een mooie steekbal Lars Beek 1 op 1 naar de keeper en die pakt dit buitenkansje met beide handen aan en zet de 4-0 op bord. de eerste overwinning is binnen.

De 2e wedstrijd was tegen SVS. Dit was een ploeg van een ander kaliber dan de 1e wedstrijd. Nu gingen de jongens gelijk vanaf het begin er tegenaan. Al in de 4e minuut een doelpunt voor Strijen. Nadat Lars Beek een bal vanaf het middenveld verlengde, was Dani zo scherp om er met een mooi schot 1-0 van te maken. SVS die de 1e wedstrijd ook gewonnen had gooide er een schepje bovenop en ze kregen enkele kansen, maar Luuk was deze wedstrijd niet te passeren en hield zijn doel met enkele mooie reddingen schoon. Zelf kregen we nog enkele kansen via vrije trappen (SVS hanteerde zo nu en dan de botte bijl om Strijen af te stoppen), maar keeper en lat stonden doelpunten in de weg. Maar als team werd deze 1-0 over de streep getrokken en zo was de 2e winstpartij binnen.

De 3e wedstrijd was tegen Unitas'30. Dit was een ploeg met veel O10 spelers, maar die konden allemaal wel voetballen. Zelf waren we iets minder scherp en na 2 minuten stonden we al met 1-0 achter door een mooi afstandsschot in de kruising. In de 9e minuut was er een heuse scrimmage voor het doel van Strijen. Maar de 5 of 6 poging was toch echt raak en zo werd het 2-0 voor Unitas'30. Toen gingen helaas de koppies weer een beetje hangen en kregen we in de laatste 5 minuten nog 2 doelpunten tegen. En zo verloren we deze wedstrijd met 4-0.
Dan maar de 4e en laatste wedstrijd nog even wat rechtzetten. Deze wedstrijd was tegen GJS. We waren beter, maar kregen niet echt kansen. GJS ook niet. In de 5e minuut was Mauro het zat, hij speelde zich vrij en schot de bal van een meter of 20 zo buiten bereik van de keeper snoeihard het doel in: 1-0. Voor de rest wat halve kansjes voor ons en een enkele uitval voor GJS. In de 16e minuut schoot Janos ook van afstand, en de bal ging zo over de keeper het doel in: 2-0. Dit was tevens de eindstand.
Na afloop zaten we nog in de kleedkamer, toen Feyenoord O17 er al in moest om zich om te kleedden voor hun toernooi, de spullen stonden er al en ja daar wisten sommige spelers wel raad mee...

Zo eindigde dit toernooi in 3 overwinningen en 1 verliespartij, een doelsaldo van 7-4 en een keurige 2e plaats. Weer een mooie dag voor Strijen JO11-1