Strijen O17-2 wint het thuistoernooi

23 april 2019 14:15

Onder het genot van een heerlijk zonnetje en 25 graden speelde de O17-2 op tweede paasdag hun thuistoernooi. In twee poules van 4 werd er gestreden om de 1e prijs. Helaas een afmelding van een ander team waardoor wij in de poule met 3 teams zaten. We hadden ook vandaag helaas niet de beschikking over Julian, Raul en Dominique, waardoor we vandaag met 13 spelers waren.

De eerste wedstrijd speelde we tegen DVV'09. Met wedstrijden van 20 minuten was het zaak om snel te scoren. Na 8 minuten lag de eerste bal voor Strijen er al in. Chris vond met een steekpass op maat Kay die na een goede controle de bal beheerst in de korte hoek kon schieten. Daarna kreeg Strijen nog meer kansen om de score uit te breiden, maar ontbrak het aan precisie voorin. Gelukkig hielden we het achterin met Giel Dennis Vincent en Victor goed dicht, waardoor DVV weinig kon brengen voor ons doel.

De tweede poulewedstrijd was tegen het voor ons bekende 's- Gravendeel. In de competitie is gebleken dat het meestal een harde wedstrijd is en waarbij de ploeg die het scherpst is de wedstrijd naar zich toe kan trekken. Ook tijdens deze wedstrijd werden de nodige schoppen links en rechts uitgedeeld, waardoor er van een goede sfeer in het veld weinig te bekennen was. Beide teams speelde met het mes tussen de tanden. Hoewel Strijen de betere ploeg was en ook de winst had verdiend was het toch 's- Gravendeel die via de kluts voor het doel van Thijs de 1-0 scoorde. Strijen kreeg hierna nog een aantal grote kansen en met name Rik was dichtbij een doelpunt, maar de keeper van 's- Gravendeel was scherp vandaag. Dit was uiteindelijk ook de eindstand.

Met een 1-0 winst en 1-0 verlies in de poule werden we tweede, waardoor we de kruisfinale moesten spelen tegen de nummer 1 van poule B. Dit was Drechtstreek die met 7 punten in de poule eerste was geworden.

Wederom moesten we op veld 3 spelen. De eerste plek stond nog op het spel, maar dan moest Strijen wel winnen van Drechtstreek. Ondertussen werd het steeds drukker langs het veld, want Strijen liet steeds meer leuk voetbal zien en de combinaties waren met vlagen heel leuk om te zien. Na 4 minuten werd Ricardo binnen de 16 neergelegd en floot de uitstekende scheids voor een penalty. Chris kon deze heel beheerst binnenschieten. Na 10 minuten kwamen Kay en Dennis in het veld. Nadat Dennis de bal aan de zijkant had verovert en Jort kon bedienen aan de rechterkant was het, na uitstekend doorzetten van Jort en een voorzet op maat, Kay die de 2-0 voor Strijen kon aantekenen.

Finale! Strijen groeide in het toernooi en er werd hard voor elkaar gewerkt. We mochten in de finale wederom tegen DVV 09 spelen. Dit keer hadden we wat meer moeite met de tegenstander die er korter op zat en hoger druk ging zetten. Toch kon Strijen meerdere malen onder de druk uit voetballen en werd DVV alleen met afstandsschoten gevaarlijk, maar die kon Thijs naast kijken of simpel op pakken. In de 10e minuut nam Giel een corner op rechts en was het Ricardo die na het loslaten van de keeper er snel bij was om de bal binnen te schieten. De 10 minuten die daarna volgen golfde het spel op en neer en met een paar kansen aan beide kanten was het Strijen die na 20 minuten de winst binnen had.

Bij de prijsuitreiking bleek dat Kariem het hardste schot had tijdens dit toernooi en mocht hiervoor een mooie beker in ontvangst nemen. Daarna mocht Vincent de beker namens Strijen ophalen en werd de winst van dit toernooi in de kleedkamer verder gevierd.