tel. 078-6731925

Eindelijk we mogen weer. Een zin die we al heel vaak gehoord hebben de laatste week.

Voor ons geldt precies hetzelfde. Helaas niet voor iedereen. Thijs en Sep konden vanwege de coronamaatregelen vandaag nog niet meedoen. Gelukkig voor ons mocht Vince met ons meedoen.Laura had gelukkig genoeg spelers en zodoende hadden wij ook een wissel.

Dat de spanning er weer in zat was wel duidelijk. Strakke koppies in de kleedkamer de jongens wilde snel het veld op. Dus snel de bespreking en naar buiten voor de warming up.  Bij de warming up was goed te zien dat de mannen er zin in hadden dus snel beginnen maar.

‘s-Gravendeel begon de wedstrijd en de jongens hadden goed geluisterd. Gelijk druk zetten op de bal. Doordat dit zo goed ging was het ook al heel snel een doelpunt. Tygo kon zo doorlopen en wist zo de 0-1 te scoren. Maar ging het niet te makkelijk?

‘s-Gravendeel liet zich niet van de wijs brengen en deden er een stapje bovenop. Wat we van tevoren al wisten gebeurde dan ook. ‘s-Gravendeel wat voornamelijk een fysieke ploeg is liet dat vandaag ook weer zien.

Helaas voor ons nog moeilijk om mee om te gaan. We lieten ons op dit moment in de wedstrijd makkelijk van de bal zetten en helaas scoorde ‘s-Gravendeel 3 keer in deze periode.

Zo gingen we met een 3-1 achterstand de rust in.

In de rust was het even tijd om orde op zaken te stellen.

Even uitblazen van de drukke eerste helft. Iedereen mocht vertellen wat ze goed vonden gaan of wat ze minder goed vonden. Helaas waren ze allemaal te negatief. Ja we stonden met 3-1 achter maar zo slecht was het niet eens. Ondanks dat ‘s-Gravendeel fysiek sterker was, was het voetbal gelijkwaardig.

Het enige is al we de bal naar iemand anders geschopt hebben zijn we niet klaar maar moeten we weer vrij gaan staan.  Dus stapje erbij en we kunnen nog makkelijk winnen.

Eindelijk kon de tweede helft weer beginnen. Misschien dat de trainers niet helemaal duidelijk zijn geweest in de rust mar het liep heel even anders dan we gehoopt hadden. ‘s-Gravendeel scoorde snel naar rust 2 keer zodat het gat groter werd in plaats van kleiner. Gelukkig kwam de bal daarna voor Milo zijn voeten en met een ver schot scoorde hij. Dit was het moment wat we nodig hadden. Strijen ging druk zetten en Tygo kon zijn 2 de maken zodat we nog maar met 5-2 achterstonden.

Helaas voor ons was het tijd voor de korte time out. We konden de jongens nog 1 keer op scherp zetten om er alles uit te halen.

De laatste 10 minuten gingen van start en dit waren gelijk de beste 10 minuten van onze kant. Er werd over het gehele veld druk gezet en ‘s-Gravendeel kon ons alleen maar stoppen door te duwen of te trekken en er kwamen zelfs vele slidings aan te pas. Helaas voor ons kregen we wel het deksel op ons neus en scoorde ze de 6-3. Jestin kon er weinig aan doen. Hij heeft deze wedstrijd er heel veel ballen uitgehouden en de doelpunten waren net te goed ingeschoten.

Toch liet Strijen na het tegendoelpunt hun koppie niet hangen en bleven ze doorgaan met druk zetten. Milo kreeg de bal weer voor zijn voeten en maakte zo ook zijn 2 de van de ochtend.Helaas voor ons duurde de wedstrijd net te kort we bleven maar druk zetten en ‘s-Gravendeel was eigenlijk rijp voor de sloop.Maar de tijd was op.

Het was een leuke spannende wedstrijd waar we mindere momenten met goede momenten afgewisseld hebben. Al kunnen we de energie van de laatste 10 minuten in de hele wedstrijd krijgen gaan we nog veel wedstrijden winnen. Vince aka “de Bulldozer” bedankt voor het meespelen je hebt het super goed gedaan.

Fijn om de jongens weer bezig te zien op het veld. Volgende week weer compleet hopelijk.