Sportlaan 10
3291TN
STRIJEN
tel. 078-6741704

De geplande wedstrijd tussen Strijen - s-Gravendeel kon een aantal weken geleden helaas niet doorgaan i.v.m. een corona uitbraak bij de tegenstander dus moesten wij de wedstrijd inhalen. Helaas was onze Keeper Jestin op het laatste moment ziek geworden en waren Sven & Tygo een weekend weg dus kwamen wij spelers tekort en hadden wij wat hulp nodig. Gelukkig wilde Siem Motz bij ons keepen en was ook Guus de Koning bereid om het team te versterken.

Iedereen was op tijd aanwezig en de mannen hadden er zichtbaar zin in. Na de team bespreking in de kleedkamer volgde de warming-up. Iedereen was warm en fit dus de wedstrijd kon beginnen.

De mannen begonnen de wedstrijd goed, iedereen stond netjes op zijn positie en er werd hard gewerkt. Vooral Milo was op het middenveld goed opdreef, hij werkte hard en had een paar mooie acties . Het leverde alleen nog niet heel veel kansen op. Als we af en toe voorin kwamen, misten we de aansluiting vanaf het middenveld waardoor we niet echt gevaarlijk konden worden bij het doel. ‘s-Gravendeel had eigenlijk hetzelfde probleem, ook zij konden voorin niet heel veel potten breken. Strijen had wel het betere van het spel. Na de eerste 10 minuten was het pauze zodat we wat kleine aanpassingen konden doen.  Shay had wissel gestaan en hij kwam op het middenveld erin. Shay heeft een prima loopvermogen en dit zou ons wel eens kunnen gaan helpen met de aansluiting naar voren toe. Niet lang daarna kwam de bal voorin terecht bij Julian, na een goede actie en een mooi schot dat de keeper niet kon houden was daar eindelijk de verdiende 1-0 voor Strijen. Zoals wel vaker ging Sep voorop in de strijd opzoek naar nog een doelpunt, helaas kwam het hier nog niet van.
De tweede 10 minuten kreeg ook ‘s-Gravendeel een paar kansjes maar gelukkig hadden wij Siem in het doel staan die een paar goede reddingen deed zodat we met een verdiende 1-0 gingen rusten.

Er was hard gewerkt dus de limonade ging er in de rust snel in. De trainers konden in de rust alleen maar aangeven dat het goed ging en dat we zo verder moesten gaan.

Guus had de 1e helft op het middenveld gespeeld maar zoals hij gewend was ging hij in de tweede helft achterin spelen naast Thijs.

S-Gravendeel had in de tweede helft van keeper gewisseld en dit bleek, helaas voor ons, maar voor hen een goede wissel.

De tweede helft gooide s-Gravendeel het over een andere boeg en werd het spel wat fysiek, je moet hier niet in meegaan maar helaas gebeurde dit wel. Er werd door Strijen een overtreding gemaakt wat resulteerde in een vrijetrap op zo’n 10 meter van het doel. De keeper die in het veld was gekomen punterde de bal hoog in het doel.
Nu stond het 1-1 en waren de mannen van Strijen zichtbaar aangedaan. Zeker het feit dat het doelpunt werd gescoord met de punt zorgde voor wat discussie: “maar trainer hij telt niet want hij scoorde met zijn punt, en dat mag niet”. Het mooie hieraan is dat ze goed weten dat ze niet met hun punt, maar met de wreef moeten trappen. Oké 1-1 nog niet heel veel aan de hand zou je zeggen maar niets was minder waar, Strijen was het volledig kwijt en van voetballen was in de tweede helft weinig over. Het duel werd er niet vriendelijker op met over en weer wat overtredingen. Na een verkeerde breedte pass was daar ook de 1-2 en aan het eind van het duel maakte S-Gravendeel er ook nog 1-3 van. Strijen creëerde weinig kansen en zo was de 1e nederlaag in de competitie is een feit.

Na een goede 1e helft en een mindere 2e helft zit het seizoen erop en gaan we genieten van de winterstop.
Siem en Guus bedankt voor het meespelen en Richard bedankt voor het fluiten van de wedstrijd.

We zijn trots op de jongens want met maar 1 verlies partij hebben ze de goed gespeeld in het tweede deel van de competitie.