3084NH
ROTTERDAM
tel. 010-4808981

De Egelantier Boys 35+ - Strijen 35+ 0-2 (0-1)

We moesten voor de tweede keer deze competitie tegen De Egelantier Boys voetballen. De vorige wedstrijd was een grote uitslag namelijk 12-5 met een ruststand van 7-0. Een ding was zeker dat ging het vandaag niet worden want het was een totaal ander team met een sterke keeper die voor mij dan ook de man van de mats bij De Egelantier Boys was. Over keepers gesproken ook wij hadden weer een andere keeper namelijk Rens die tegen GOZ ook het doel had verdedigd en het ook vandaag gewoon goed deed. Verder deden Leon de Geus, Simon en 7 tegen 7 specialist Oscar tien minuutjes mee, waarvoor uiteraard hartelijk dank.

We moesten spelen op een splinternieuw kunstgrasveld en dat was in het voordeel van De Egelantier Boys die met hun Servische roots technisch best sterk waren. Toch waren wij het die de kansen kregen enige probleem wat we hadden was de keeper die kreeg het in zijn eentje voor elkaar om tot zeker drie vier keer het score te beletten. Met name de kansen van Roland 2x en Simon hadden er in gemoeten. Toch kwamen we op voorsprong de verder onzichtbare Simon was wel de man die de bal op Leon gaf die de bal simpel binnen kon werken 0-1. Dit was ook de ruststand, dik verdient maar erg mager en gezien het wedstrijdbeeld kon het nog alle kanten op.

In de tweede helft probeerde zoals verwacht De Egelantier Boys druk te zetten maar de verdediging stond net als vorige week trouwens weer als een huis. Met name Roel was beresterk tegen de aanvoerder die vorige keer 4 keer scoorde en een strafschop forceerde en nu totaal niet in het stuk voorkwam. De enige echte kans die ze kregen werd op het laatste moment door Ben corner getikt. Tussendoor was Roland al drie keer alleen voor de keeper geweest maar kon helaas voor ons en Roland zelf er geen 0-2 van maken. De Egelantier Boys roken bloed en gingen alles of niets spelen. Maar al eerder gezegd de verdediging met Rens, Ben, Ed, René en Roel stond als een huis. Ook het middenveld met Edwin, Denny, Leon en Koen vochten als leeuwen of waren het tijgers? De scheidsrechter die best wel goed floot ging op het eind wel erg gemakkelijk vrijetrappen rond de zestien weg geven maar Rens die totaal niet handig is, wist toch elke keer een goede muur neer te zetten. Kees keek hier vanop want die kan nog wel een goede metselaar gebruiken. Koen die vorige week met lichte hamstring problemen uit viel, werd 20 minuten voor tijd vervangen door Gerrit die met zijn routine en spelinzicht enigszins voor rust zorgde. In de laatste seconde werd Leon onreglementair tegen gehouden door een verdediger van De Egelantier Boys. Gerrit had de eer om het laatste bal contact te hebben. Gerrit schoot de gegeven strafschop feilloos in het hoekje na de genomen strafschop floot de scheidsrechter af. Eindstand een moeizame 0-2 maar wel winst. Scheidsrechter en De Egelantier Boys bedankt voor deze sportieve wedstrijd.