Smitshoekse Baan 25
2993BZ
BARENDRECHT
tel. 0180-615275

Wederom een topper althans daar gaan we vanuit want Smitshoek uit is altijd lastig. Afgelopen week wisten zei net als wij met grote cijfers van Poortugaal te winnen dus gelijkwaardigheid in kracht was zodoende wel duidelijk. Voor aanvang van de wedstrijd was er een mooi moment voor de ploeg namelijk de aanwezigheid van Leon die na zware knieblessure weer op de weg terug is.

Smitshoek begon goed ik denk dat het balbezit van Smitshoek de eerste 15 minuten zo rond de 85 procent lag. Er gebeurde overigens erg weinig buiten een paar spelde prikjes en een gebroken nek van Govert die na een spons wonder boven wonder weer uit de as herrees. Kort daarop keerde hij een vlammend schot van de rechtsbuiten die de bal geweldig raakte en anders stijf in het dak van het doel had beland. Wij kregen ook wel wat kansjes maar vooral Roland had het vizier in de eerste helft niet op scherp staan. Gelukkig kregen we de hulp van de doelman die ongehinderd zo de bal in Alwin zijn voeten schoof. De snoekduik van de keeper was voor de fotograaf want de niet fitte Alwin pakte het kadootje begerig uit. Korte tijd later scoorde Denny 0-2 en 0-3 kort daarvoor had hij al een aardige kans gemist. Vooral de tweede goal van Denny was mooi na slim steekballetje van René. Volgens Smitshoek was dit geluk wij weten wel beter. Smitshoek dat 5 wissels had oogde vervolgens niet erg fit de ene na de andere raakte geblesseerd. Ik denk dat wij oudjes toch iets goeds gedaan hebben want buiten Leon zijn we tot op heden redelijk fit de pandemie uitgekomen. Ruststand een comfortabele 0-3 maar wedstrijd zeker nog niet gespeeld.

De tweede helft ging Smitshoek vanaf minuut 1 alles of niets spelen. Echt in de problemen kwamen we niet. Toch wist Smitshoek 1-3 te scoren na slim steekballetje waarbij onze linksback niet goed stond opgesteld en de rechtsbuiten de bal aan de inlopende spits gaf. Smitshoek probeerde gelijk door te drukken maar het werd al snel in de kiem gesmoord Alwin en Roland scoorde binnen 5 minuten 1-4 en 1-5. De ene na de andere Smitshoeker raakte geblesseerd maar ze gaven niet op. Kort na de 1-5 scoorde Smitshoek weer op dezelfde manier als bij de eerste nu scoorde de rechtsbuiten zelf. Vrij snel daarna scoorde Roland zijn tweede 2-6. Govert die buiten de twee tegengoals weinig te doen had kreeg nog wel een strafschop te verwerken na vermeend handsbal van Denny. De striemen van de bal staan nog op het shirt was de reactie van onze aanvoerder. Nadat de eerste strafschop voor het fluitsignaal was genomen wist Govert de tweede te pakken. Helaas wist de nemer de bal in de rebound als nog te scoren 3-6. Dit was tevens de eindstand, rest nog wel te vermelden dat Koen nog een geweldige voorzet op Roland gaf die de bal vrij voor de goal over kopte. Eindstand derhalve een knappe 3-6 tegen een gelijkwaardige tegenstander. “Man van de Mats” was Edwin die eerst nog een halfje met het vijfde had meegedaan. Klasse Ed.