Sportlaan 3
2935XX
OUDERKERK AAN DEN IJSSEL
tel. 0180-681607

Doordat CWO haar sportieve plicht vervulde en concurrent Charlois met 5-3 versloeg behield de Strijense Technische Unie equipe -ondanks een 2-0 nederlaag tegen Spirit - 3 punten voorsprong op de Rotterdammers, die via de nacompetitie moeten proberen zich te handhaven in de 2e klasse.  Dit betekent tevens dat trainer Geert Meijer de kanaries na een moeilijk seizoen door de vele blessures toch heeft weten te behouden voor de 2e klasse; in 1980 begonnen met trainen van de D-pupillen vierde hij later – verdeeld over 3 periodes in de 20-jarige loopbaan bij v.v. Strijen – vele succes en promoties, terwijl hij in de profwereld werkzaam was bij o.a. Feyenoord, Sparta en in Finland, Armenie en Arabie. Niet alleen bij Strijen was hij een graag geziene trainer; ook bij vele clubs in de competities waarin Strijen speelde was dit het geval en werd daarom voor aanvang van de wedstrijd door Spirit bedankt voor de prettige kontakten en kreeg hij een bloemetje overhandigd door voorzitter Henk Lammertse.

De belangen in de wedstrijd waren duidelijk. Door de 3 punten voorsprong op Charlois en een veel beter doelsaldo moesten de kanaries bij verlies zo weinig mogelijk  tegendoelpunten zien te krijgen mocht Charlois hun wedstrijd winnen en bij Strijens verlies in punten gelijk komen. Spirit daarentegen kon bij winst en een beter doelsaldo dan Sparta de derde periodetitel bemachtigen. Spirit stond stijf van de zenuwen en de eerste grote kans was voor Strijen toen Kosta de Wit vrij opdook voor keeper Bas Haasnoot, die met een knappe redding een vroege achterstand voorkwam. Aan de andere zijde was routinier Kevin Kriek vlakbij de openingstreffer, maar zijn kopbal belandde op de paal. Nadat Kosta de Wit’s inzet na voorbereidend werk van Aaron Peres Maria naast het doel verdween leek Spirit in de 32e minuut op voorsprong te komen;  van de 3 kansen op rij werden er 2 door de sterke keeper Thijs Roobol afgeslagen en bij de 3e inzet kon Guido van den Berg de bal van de doellijn werken. Slordig balverlies op het middenveld zorgde in de 34e minuut toch voor de voorsprong van Spirit. In de omschakeling stelde Ruben Slooff wervelwind Tim van der Zee in staat keeper Thijs Roobol simpel te passeren: 1-0. Na de rust was de eerste kans weer voor Strijen, maar keeper Bas Haasnoot tikte de inzet van Guido v.d. Berg over de lat, waarna Spirit het heft weer in handen nam, maar het doelpunt van Ruben Slooff werd wegens buitenspel afgekeurd door de prima leidende scheidsrechter Herwin van der Maat uit Rotterdam en vervolgens toonde keeper Thijs Roobol zich onpasseerbaar op de inzet van Christian Schrader.  In de 71e minuut stond Spirit stijf van schrik toen Wesley Luijendijk doorbrak, maar zijn inzet eindigde op de paal. In de 77e minuut wist Spirit de voorsprong uit te bouwen via de vaak ongrijpbare Tim van der Zee, maar inmiddels was CWO op voorsprong gekomen tegen Charlois, waardoor Strijen de wedstrijd rustig uitspeelde en Spirit zich op kon maken voor het behalen van de derde periodetitel omdat Sparta slechts met 2-3 had weten te winnen van SVS, waardoor de Ouderkerkers a.s. zaterdag in hun p/d duel aantreden tegen Heinenoord.

In de slotfase was er nog een publiekswissel voor Nils Fortuin die met vrienden in Strijen 4 gaat spelen, terwijl de 15-jarigen Calvin Vermaas en keeper Yoeri Dorst nog hun debuut in de Strijense hoofdmacht maakten. Strijen kan zich nu met een gerust hart op gaan maken voor het vieren van het 100-jarig bestaan op zaterdag 18 juni a.s.; overdags staat in het teken van de Strijense jeugd en ’s-avonds is er een feestavond voor leden, oud-leden en supporters.