Vinkseweg 31
3181HT
ROZENBURG ZH
tel. 0181-213785

Na de 2 winstpartijen tegen Hellevoetsluis en CION moest de Strijense Technische Unie equipe aantreden tegen het nog puntloze Rozenburg. Waar in de voorgaande wedstrijden Strijen blijk gaf van een enorme werklust was deze wedstrijd het tegenover gestelde beeld.

Weliswaar had Strijen in de aanloop naar de wedstrijd de pech dat Jeffrey Molema in de warming-up met een blessure afhaakte en het feit dat Strijen na de warming-up 20 minuten moest wachten omdat tegenstander Rozenburg geen grensrechter had en scheidsrechter van Ewijk niet wilde starten zonder  grensrechter zal zeker niet in het voordeel van de kanaries uitgevallen zijn.

Toch startte Strijen voortvarend. Reeds in de 3e minuut glipte Nelson Tavares da Veiga langs zijn tegenstander en werd binnen de beruchte lijnen ten val gebracht; de toegekende strafschop schoot hij zelf beheerst tegen de touwen en aansluitend kreeg hij nog twee opgelegde kansen om de voorsprong uit te bouwen, doch deze inzetten verdwenen naast en over het Rozenburgse doel. Hierna bleek al het Strijense kruit verschoten te zijn en nam Rozenburg met enorme inzet het initiatief over. In de 20e minuut werd een voor het doel gebrachte bal gemist door de verdediging en wist Bethslot Woldeamanuel de gelijkmaker aan te tekenen. In de 26eminuut was het wederom een hoge voorzet vanaf de vleugel die de vrijstaande Lennart Quak in staat stelde de 2-1 met een kopbal aan te tekenen en op slag van rust bracht routinier Bryan van der Laan uit een strafschop, toegekend nadat Nick de Bil ten val was gebracht, de stand op 3-1.

Na de rust leek Strijen de schade snel te willen herstellen maar uit een fabelachtige vrije trap van Patrick Struijk verdween de bal met een fraaie curve over keeper Kaz Kromwijk terwijl Bryan van der Laan in de 55e minuut een hoge voorzet frank en vrij in kon koppen. Lastpost Nick de Bil deed van zich spreken door in de 73e minuut met een fraaie boogbal de 6-1 aan te tekenen, waarna in de daarop volgende minuut Jielli Moreno nog de 6-2 wist aan te tekenen. Pluspunt was nog het invallen van Nils Fortuin na lang blessureleed en de verdienstelijke invalbeurt van A-junior Gerwin Hooghwerff.

A.s. zaterdag krijgt Strijen de gelegenheid zich te revancheren voor de slechte beurt tegen Rozenburg als het eveneens in de onderste regionen bivakkerende Charlois op bezoek komt aan de Strijen Sportlaan, maar dan zal zeker met meer inzet moeten worden gestreden. De aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur.