Bok de Korverweg 1
3056PD
ROTTERDAM
tel. 06-28497972

Voor de uitwedstrijd tegen Sparta was het puzzelen geblazen voor de technische staf van de Strijense Technische Unie equipe. Langs de lijn stonden de geblesseerde spelers Colin van den Berg, Desi Sanderse, Jeroen van Dam, Romeo da Silva, Jeilli Moreno en Dion van Kralingen. Voor Colin van den Berg is het seizoen al voorbij; binnenkort ondergaat hij een kruisbandoperatie en zal daarna moeten revalideren en voor de overige spelers verrichten de fysio’s Ronald Pijlman en Brian Monster overuren om ze verantwoord fit te krijgen.  Zo hadden zij wel Jeffrey Molema en Aaron Peres Maria speelklaar gekregen voor deze wedstrijd, maar zagen na 20 minuten Wesley Luijendijk met een hamstringblessure uitvallen, waardoor good-old Maikel Engels een onverwachte rentree in het eerste elftal kon maken. In de 30e minuut verdween ook Sam van Duuren geblesseerd van het veld en ging Desi Sanderse het toch proberen om zijn plaats in te nemen; hij bracht de wedstrijd niet tot het einde en uiteindelijk moest routinier Kevin Theuns, die als keeper in Strijen 4 nog aktief  is, het elftal completeren.

Het verloop van de wedstrijd hielp ook niet om tot een positief einde te komen. Na 10 minuten besliste scheidsrechter Lit na een door Strijen afgeslagen aanval om alsnog aan de zijlijn een vrije trap aan de Spartanen toe te kennen. De slimme Jordy van Buren kopte de voorzet langs keeper Kaz Kromwijk, die in de 20e minuut met een prima reactie een grotere achterstand voorkwam. Op slag van rust stoomde Kosta de Wit vrij op Sparta-keeper Daniel van der Kniff op; tot tweemaal werd hij getoucheerd binnen de berichte lijnen, maar een fluitsignaal bleef achterwege en mocht de Sparta-keeper de bal van de struikelende spits afpakken.

Tien minuten na de rust kwam een op het kunstgrasveld opstuitende bal tegen het lichaam van aanvoerder Romik van Driel. Er volgde een fluitsignaal voor een strafschop en Jordi de Zwart benutte dit buitenkansje. Strijen was even van de kook en 1 minuut later bracht Robin van der Sman de 3-0 op het scorebord.  Strijen deelde nog wel wat speldeprikken uit, maar moest lijdzaam toezien hoe een vlotte Spartaanse aanval via diverse schijven door het eindstation Jordy de Zwart tot doelpunt werd gepromoveerd en de 4-0 eindstand  aantekende.

A.s. zaterdag ontvangt Strijen angstgegner Hellevoetsluis. Hopelijk zullen dan enige geblesseerde spelers weer aanhaken. De aanvang aan de Strijense Sportlaan is om 14.30 uur.