Strijen komt snelle achterstand niet te boven

Kooikersweg 3
3138HE
VLAARDINGEN
tel. 010-4750077

Reeds na 3 minuten keek de Strijense Technische Unie equipe tegen een 2-0 achterstand aan en kon hierdoor de hele wedstrijd achter de feiten aanlopen. Wederom ontbraken om uiteenlopende redenen enkele basisspelers en blijft het iedere week puzzelen een representatief elftal op te stellen.

De start van de wedstrijd verliep dramatisch. Vanaf de aftrap speelden de kanaries via diverse schijven in traag tempo terug naar keeper Thijs Roobol. De ervaren CION spits Danny Koetsier zette gelijk druk op de bal en maakte het de Strijense keeper dusdanig lastig dat de bal via zijn lichaam in het doel caramboleerde, zonder dat verder enige CION-speler de bal getoucheerd had. Nauwelijks bekomen van de schrik lag in de 3e minuut de bal wederom in het Strijense doel, toen Joey van der Velden vanaf de zijkant met een schuiver de Strijense verdediging verschalkte. Waar iedereen vreesde voor een afstraffing herpakten de Strijenaren zich en volgde er een echte voetbalwedstrijd met kansen over een weer, waarbij CION duidelijk met de handrem erop speelde. De beide keepers Bryan Struis en Thijs Roobol werden nauwelijks op de proef gesteld en bleef de 2-0 stand gehandhaafd. In de 70e minuut was Strijen dichtbij de aansluitingstreffer toen een kopbal van Kosta de Wit na een loepzuivere vrije trap van Desi Sanderse langs de verkeerde kant van de paal zeilde. Scheidsrechter van Lith uit Honselersdijk had een makkelijke middag aan de gezapig naar het einde van de wedstrijd voortkabbelende partij.

Door dit resultaat blijft Strijen op de 10e positie, maar de concurrenten Alexandria ’66 en Deltasport zitten de kanaries op de hielen. A.s.zaterdag volgt de zware uitwedstrijd tegen Binnenmaas die na de winterstop aan een imposante reeks bezig is en hun wedstrijd tegen Sparta afgelast zagen i.v.m. corona.