Sportlaan 10
3291TN
STRIJEN
tel. 078-6741704

Vandaag hadden we onze eerste thuiswedstrijd. Nadat we vorige week onze eerste wedstrijd hadden gewonnen stond vandaag de wedstrijd tegen Coal op het programma.Vandaag kon Shay helaas niet meedoen. Shay geniet even van een weekendje rust.Voor de rest waren we compleet.

8:00 zat iedereen in de kleedkamer en konden we met elkaar afspreken in welke opstelling we vandaag het veld op zouden gaan. En nadat de opstelling bekend was konden we nog even een paar afspraken met elkaar maken om te kijken hoe we het Coal lastig konden maken.1 van de afspraken was probeer zoveel mogelijk vanuit je positie te spelen. Dit is heel lastig voor iedereen en dat is logisch ook. Vanuit de mini’s ren je alle kanten op en nu moet je opeens posities gaan spelen.

Eindelijk kon de wedstrijd na een lekkere warming-up beginnen. Vanaf het begin was te merken dat we onder de indruk ware van de tegenstander. Sommige jongens bij de tegenstander waren wel groot, maar ze duwen ook zeiden de jongens. Dat waren we even niet gewent. De eerste 10 minuten verliepen voor ons moeizaam er werd wel hard gewerkt maar we kwamen er niet doorheen.De tegenstander lukte het wel om voorbij ons blok te komen en zo stonden we na 10 minuten met 0-3 achter.

Gelukkig was het toen tijd voor de time-out zodat we weer even de puntjes op de i konden zetten.Het enige wat we konden doen was de jongens meegeven dat ze niet bang hoeven te zijn en als ze wel doorgaan als ze de bal verliezen dat we best wel doelpunten zouden maken. Na dit gezegd te hebben begonnen de 2 de 10 minuten en hier zagen we wel een ander Strijen. Er werd door iedereen heel hard gewerkt en de tegenstander kwam er niet meer doorheen.

En zelf kregen we wel een paar kansjes. Alleen het laatste tikkie lukte nog niet. En als je dan zelf niet scoor krijg je meestal het deksel op je neus. We kwamen met 0-4 achter. Dit was voor onze jongens het sein om nog harder te werken en daar kwam eindelijk het verdiende doelpunt. Door niet op te geven kon Jestin vrij doorlopen naar het doel en de 1-4 binnenschieten. Na die doelpunt kwam de rust.

De jongens hadden de rust ook echt even nodig ze hadden al zo hard gewerkt. Ze hadden ook in de gaten als we zo doorgaan als de laatste 10 minuten dan moeten we wel meer scoren.Dus weer snel naar buiten om de tweede helft te beginnen.

Nadat Jonne die vandaag de spelbegeleider was de tweede helft startte ging Strijen verder met waarmee ze geëindigd waren. Hard werken en elke keer als we de bal kwijt waren werd er weer druk op de bal gezet. Coal wist gewoon niet meer hoe ze eruit moesten komen. Tygo kreeg op het middenveld de bal en die gaf een mooie pass op Julian die netjes een doelpunt maakte. Maar we waren er nog niet gelijk na de aftrap zette Strijen weer druk. Coal wist nog steeds niet hoe ze hier mee om moesten gaan en maakte daardoor ook nog een eigen goal en dat was de aansluitingstreffer.

Helaas kwam er voor ons weer een time out.Wat konden we nog zeggen? We konden de jongens alleen compliment geven en hope dat ze dit vol zouden houden.De laatste 10 minuten begonnen en helaas voor ons kwamen de 2 grote jongens er weer in bij Coal. Dit was net te veel voor ons. Onze jongens werkte nog steeds hard, maar helaas voor ons was de pijp een beetje leeg. Coal wist in de laatste 10 minuten nog 2 keer te scoren en wij hadden hier geen antwoord meer op.Zo eindigde de wedstrijd in 3-6.

We kunnen alleen maar trots zijn op onze jongens ze hebben het koppie niet laten hangen en hebben met elkaar hard gewerkt. Volgende week hebben we weer een thuiswedstrijd en met deze inzet gaan we zeker snel weer winnen.

Jonne bedankt dat je spelleider wilde zijn.