Strijen JO15-1 wint nipt van NBSVV JO15-1

Sportlaan 10
3291TN
STRIJEN
tel. 078-6741704

Zaterdag 11 september stond de thuiswedstrijd tegen NBSVV op het programma voor de JO15-1. We moesten het vandaag helaas zonder Twan (ziek) en Mauro (afwezig) doen en enkele spelers waren niet helemaal fit dus gelukkig wilde Daan ons de 2e helft komen ondersteunen. We spelen al vanaf de mini's bijna ieder seizoen tegen NBSVV (en enkele jaren SJO Korendijk) en iedere keer is het spannend. We hebben beide verschillende overwinningen gepakt, dus we wisten dat we er weer tegenaan konden.Om 10.30 floot de scheidsrechter L. Hooghwerff voor het begin en konden we beginnen. We begonnen met Laurens in het doel, Robbe, Mika, Justin en Luca V. achterin, Onno, Bas en Luca K. op het middenveld, Lars, Kyano en Noah voorin en Daniël op de bank (en Daan zou daar de 2e helft bijkomen).

We beginnen goed en krijgen enkele kleine kansjes, maar weten niet te scoren. NBSVV krijgt ook een paar kleine kansjes, maar de wedstrijd speelt zich vooral af op het middenveld. Wij krijgen nog 2 grotere kansen, maar de grootste kans is voor NBSVV. Na een cornerbal moet Laurens met 1 vuist redding brengen. Daarna krijgen wij ook enkele cornerballen die ook gevaarlijk worden, maar het laatste zetje wil niet lukken. In de 15e minuut komt Daniël erin voor Noah.

In de 17e minuut nog een mooi schot van NBSVV, maar die is voor Laurens. In de 26e minuut komt dan eindelijk de 1-0 op het scorebord. Een voorzet vanaf links van Luca wordt niet goed verwerkt door de verdediger van NBSVV en Daniël is er als de kippen bij om met een goed schot te scoren. 5 minuten later wordt Lars weggestuurd de diepte in en randje 16 schiet hij langs de keeper op de paal. De terugkomende bal is voor de meegelopen Kyano, die omspeelt zijn tegenstander en schiet de 2-0 erin. Dit is tevens de ruststand.
In de rust de jongens aangegeven om zo door te gaan. We zijn redelijk gelijkwaardig dus niet verslappen en blijven voetballen. Noah komt erin voor Lars.

De 2e helft is nog minuut oud als we achterin de bal verspelen en Laurens met een goede redding de 2-1 voorkomt van NBSVV. We zijn gelijk weer wakker. Dan een mooie aanval die via Luca bij Noah komt en die geeft met een mooie voorzet (met bananencurve) voor/diep op Daniël. De keeper van NBSVV staat goed op te letten dus het wordt geen doelpunt.

In de 10e minuut een corner van NBSVV die via een kluts en wirwar van benen via een speler van NBSVV in het doel beland...2-1.
Hierna krijgen beide teams nog wat kansen, die van Strijen net iets groter dan van NBSVV, maar er wordt niet gescoord. En dan in 33e minuut en goede aanval van NBSVV met een schot van net binnen de "16", maar gelukkig zit Laurens er nog met zijn vingertoppen aan en schiet de bal via de paal weer terug het veld in en is de rebound voor ons.

Dan fluit de goed fluitende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en winnen we ook onze 2e wedstrijd. Deze wedstrijd had ook net zo goed een gelijkspel kunnen zijn, want voetballend waren we aan elkaar gewaagd. Maar denk dat onze inzet en werklust (ook voor elkaar) de doorslag heeft gegeven. Dus dat is mooi om te zien.

Nu weer lekker trainen en op naar zaterdag, dan een thuiswedstrijd tegen SHO.