Strijen JO15-1 loopt tegen eerste verliespartij op

Sportpolderweg 7
3205LZ
SPIJKENISSE
tel. 0181-640065

Zaterdag 25 september stond om 11.00 uur de uitwedstrijd tegen Hekelingen JO15-2 op het programma. Om 9.30 uur verzamelen bij de vv Strijen en dan op naar Hekelingen. Iedereen was mooi op tijd aanwezig bij Hekelingen, ondanks dat niet iedereen het 1e of 2e pontje mee kon. Gelijk omkleden en praatje van de trainers vooraf.

Daarna naar het veld voor een warming-up. Deze warming-up deden we op het veld ernaast, ons veld was nog bezet. Om 11.00 was de wedstrijd op ons veld nog niet klaar en ze moesten ook nog penalty's nemen na de wedstrijd, het ging dus uitlopen. Toen ook nog de scheidsrechter van deze wedstrijd ons moest fluiten, maar eerst de uitslag van zijn 1e wedstrijd moest gaan doorgeven, hadden we een kwartier vertraging voordat we konden beginnen.

Vandaag begonnen we met Laurens in het doel, Noah, Mauro, Luca K. en Luca V. achterin, Onno, Mika en Twan op het middenveld, Daniël, Kyano en Lars voorin, Robbe begon in de wissel. Bas zat ook in de wissel, maar alleen voor nood. Justin was afwezig vanwege een weekendje vakantie.

De wedstrijd was begonnen en het 1e gevaarlijke moment was voor ons, de verdediger gaf een verkeerde terugspeelbal die de keeper nog net voor de doellijn kon redden en de rebound was net niet voor Kyano. Daarna kwamen we onder druk te staan. Na 5 minuten resulteerde dit in de 1-0 voor Hekelingen. We zaten niet lekker in de wedstrijd en gaven te veel ruimte weg. Na 3 cornerballen op rij voor Hekelingen viel de 2-0 in de 8e minuut. Weer enkele minuten later viel de 3-0 zelfs. Zelf hadden we nu nog maar 1 grote kans gehad en dat was het wel. Tijd voor enkele omzettingen en proberen om weer in de wedstrijd te komen. We kwamen hierna iets beter in ons spel, maar Hekelingen verdedigde met alles wat ze hadden en schuwde een overtreding hier en daar dan ook niet. Deze vrije trappen zorgde ook niet echt voor gevaar.

In de 21e minuut zorgde Kyano met een mooi afstandsschot voor de 3-1. In de 29e minuut viel ook nog de 4-1 na een afstandsschot die Laurens niet klemvast had en hun spits was er eerder bij dan onze verdedigers en kon simpel binnen tikken. Hierna nog 2 kleine kansjes voor ons die geen doel troffen.
Gelukkig was het rust. In de kleedkamer eerst nog maar eens voor de zekerheid verteld dat in het veld de 1,5 meter afstandsregel niet van toepassing is, we mogen gewoon kort dekken. Daarna de hoop uitgesproken dat we de 2e helft echt feller en korter zouden gaan dekken en gewoon gaan voetballen. We konden beter als we de 1e helft hadden laten zien.

De 2e helft begon en je zag gelijk dat er uit een ander vaatje werd getapt. Zo kregen we al gelijk een kans die er helaas niet inging. In de 5e minuut een terugspeelbal die ongelukkig opstoot en na een rare effectbal zo het doel in rolde...5-1. Maar we gaven niet op en creëerden verschillende kansen, maar het geluk zat ons niet mee. Bal op de paal, bal uit de kruising getikt, redding keeper....het wilde vandaag gewoon niet lukken. De tegenstander ging ook nog feller verdedigen en helaas trad de scheidsrechter hier niet altijd tegen op. Ook Laurens moest nog 2x redding brengen, waarvan 1x na een foutje in onze verdediging. Vlak voor tijd schoot Hekelingen ook nog de 6-1 op het bord en dit was tevens de eindstand.

Vandaag was onze 1e helft slecht, maar gelukkig was de 2e helft een stuk beter. Misschien waren we toch een beetje onder de indruk van de grotere/oudere jongens bij Hekelingen. We hadden vandaag ook wat pech (of Hekelingen geluk), wat we deels door ons eigen spel over ons afriepen. Maar als we na zo'n 1e helft toch nog kunnen schakelen en een veel betere 2e helft op de mat leggen, hebben we toch weer wat geleerd van deze wedstrijd. En ja zulke wedstrijden zitten er nu eenmaal tussen en dan gaat het erom wat we ervan leren. We gaan gewoon weer lekker trainen komende week en op naar zaterdag als we thuis moeten spelen tegen NSVV.....en ja we hebben nog geen derby verloren (en 3 gewonnen!) dit seizoen dus dan gaan we weer laten zien waarom we nog steeds gedeeld op de 1e plaats staan.