Strijen JO15-1 neemt revanche voor verliespartij van vorige week

Sportlaan 10
3291TN
STRIJEN
tel. 078-6741704

Zaterdag 2 oktober 2021 staat om 11.00 uur de thuiswedstrijd tegen NSVV JO15-2 op het programma. We zouden vandaag compleet zijn, zodat we eindelijk de teamfoto konden maken. Helaas was Daniël vandaag ziek, maar hij kwam gelukkig wel even voor de teamfoto. Op veld 1 hebben we de verschillende teamfoto's gemaakt, ook met onze sponsor Aannemingsbedrijf P. & G. Hooghwerff b.v. die dit seizoen weer trainingspakken en ook voetbaltassen gesponsord heeft. Waarvoor nogmaals onze dank!

Nu op naar de wedstrijd. Vandaag volstond een korte bespreking, de jongens hadden nog wat goed te maken van vorige week. Dus de jongens wisten wat ze vandaag moesten doen.
Om 11.00 uur floot de goed fluitende scheidsrechter J. van Dam voor het begin van de wedstrijd. We begonnen met Laurens in het doel, Robbe, Mauro, Justin en Luca V. achterin, Onno, Mika en Twan op het middenveld, Lars, Kyano en Noah voorin en Bas en Luca K. in de wissel.
Al in de 3e minuut een aanval van Strijen die Kyano na een mooie actie afrondt met de 1-0. Achterin gaven we de tegenstander weinig ruimte en hielpen we elkaar door rugdekking te geven. Het middenveld werkt weer als vanouds keihard en bediende de aanval met goede ballen. De aanvallers konden elkaar lekker vinden wat zorgde voor enkele kleine kansjes.
Maar NSVV werd zo nu en dan ook gevaarlijk, zo kopten ze vanuit een cornerbal op de lat. Maar verder kwamen ze niet, want wat de verdediging niet had was voor Laurens.

In de 18e minuut wordt Lars aangespeeld in de 16e, draait weg en wordt neergelegd...penalty! Dit is een klusje voor aanvoerder Mauro. Hij schiet de bal keihard in de bovenhoek: 2-0.In de 24e minuut onderschept Justin de bal en ziet Kyano vrijstaan. Hij geeft een pass op Kyano die sneller is dan zijn tegenstander en hij scoort beheerst de 3-0.

In de 30e minuut zit Kyano tussen een tikkie terug van de verdediger op de keeper en scoort zelf 4-0.Dit is tevens de ruststand. Dit was weer een lekkere 1e helft van de jongens met veel inzet, oog voor elkaar en soms mooi voetbal. Wel aangegeven dat ze door moeten gaan, maar ja als er vriendjes en klasgenoten bij de tegenstander meedoen, hoef je ze natuurlijk niet te motiveren of scherp te zetten.

In de 2e helft scoort Lars al in de 3e minuut een doelpunt, maar helaas randje buitenspel en wordt dus afgekeurd. De volgende minuut scoort Lars wel met een afstandsschot binnenkant paal na voorbereidend werk van Kyano en staat het 5-0. In de 7e minuut wordt het zelfs 6-0 als Kyano enkele verdedigers omspeelt en vanaf de achterlijn voorzet op Lars en Lars deze kans afmaakt. Onze verdediging geeft nog nauwelijks wat weg en zelfs de middenvelders rennen nog het halve veld over om ondersteuning te geven waar nodig. Ondertussen worden we wat slordiger, maar blijven we wel met veel inzet spelen.

In de 28e minuut een uittrap van de keeper van NSVV die op het middenveld opgevangen wordt door Bas, hij steekt het veld over en knalt van een meter of 20 de 7-0 tegen de touwen. Dit is een mooi slotakkoord en tevens de eindstand, want niet veel later fluit de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd.

Een wedstrijd vandaag waar we revanche hebben genomen voor de slechte wedstrijd (zeker de 1e helft) van vorige week. We speelde weer met veel inzet, de wil om elk duel te winnen en het overzicht om de vrije man te vinden. We blijven door deze uitslag nog steeds meedoen om de koppositie in deze klasse. Op naar volgende week als er een uitwedstrijd wacht bij Spartaan'20.