Sportlaan 10
3291TN
STRIJEN
tel. 078-6741704

Zondagochtend 11.00 uur, na een goed ontbijt waarbij de mannen met nog wat slaperige ogen aan tafel zaten, het buiten bewolkt is en Max pas vanmiddag aan de bak moet,  is het nu een goed moment om een wedstrijdverslag te tikken. De hersens moeten even gekraakt worden maar er staat gelukkig ook wat op papier.  De JO 13-1 mocht gisteren hun eerste thuiswedstijd spelen. Om 9.30 uur zou de aftrap zijn dus moest er om 8.45 uur in kleedkamer 1 verzameld worden. Een mooi tijdstip om de zaterdag te beginnen. De tegenstander, RVVH uit Ridderkerk, had vorige week nog een vrij weekend en hoopten vandaag in Strijen hun eerste competitiepunten op te halen.

Het hele team en de technische staf van de JO 13-1 was deze ochtend compleet dus een goede gelegenheid om een teamfoto te maken. Na de bekende warming-up floot de scheidsrechter om 9.30 uur af. Dani van Es en Liam begonnen als reserves. De achterhoede bestond uit Luuk, Lars, Daan, en Niek, daarvoor stond Olivier met daar weer voor Josephine en Bart op het middenveld. Vervolgens de voorhoede met Dylan, Dani Post, Levi en Ruben. Hoewel RVVH de toss had gewonnen, mocht Strijen de aftrap nemen. De toegestroomde toeschouwers die massaal weer aanwezig waren, zagen dat de jongens uit Ridderkerk groter waren maar dat hoeft natuurlijk niks te betekenen.

Hoewel de spelers van RVVH in het begin elkaar iets beter vonden en ook de 1e kans kregen, die over het doel ging, was de 1ehoekschop voor de kanaries. De bal kwam goed voor maar de grote, in het fel oranje geklede, keeper dook als een ware snoek op de bal. Na een klein kwartier kreeg RVVH een hoekschop, ook zij kregen de bal strak voor en was het hun lange spits die de bal goed rechts boven in het doel kopte, 0- 1. Zo, het eerste tegendoelpunt voor Strijen was een feit maar er was gelukkig geen paniek, want direct na het 1e doelpunt ging Strijen in de aanval. Vanaf de linkerkant is het Dani Post die Levi aanspeelt, Levi wacht goed en ziet Bart het gat inlopen, Bart geeft de bal aan Dani van Es die keurig de 1 – 1 maakt.

Over en weer wordt hard gewerkt voor de bal. RVVH krijgt een vrije trap maar is niet gevaarlijk waardoor Strijen kan overnemen. Vanaf het middenveld wordt Dani van Es aangespeeld, die zet een ferme spurt in en legt daarna goed af op Levi, Levi haalt uit maar de bal gaat maar net naast. Daarna zien we toch meer RVVH aan de bal en worden ze gevaarlijk in hun aanvallen. Niek maakt een belangrijke redding door de bal van de doellijn te schieten. Ook Lars moet een snelle aanval pareren en krijgt in het duel een tik op de hak waardoor hij met de schoen in de hand even naar de kant moet. RVVH ruikt kansen en drukt door. Onze verdediging heeft het zwaar en krijgt de ballen moeilijk weg. Er volgen 3 hoekschoppen voor RVVH die er gelukkig niet ingaan. Daardoor zet Strijen zo vlak voor rust nog een slotoffensief in. We creëren 3 schoten op het Ridderkerkse doel maar de bal wil er niet in.

De scheidsrechter fluit voor de rust, een goed moment om op adem te komen en nog wat tips & tricks door te spreken. De vele supporters halen wat te drinken in de kantine en kletsen gezellig bij. Fijn dat het weer mogelijk is om met elkaar op ± 1,5 meter onze kanjers aan te moedigen.

De 2e helft beginnen beide teams met volle moed maar is het RVVH die meer initiatief neemt en gelijk druk naar voren zet. Strijen blijft hard werken maar het gaat zeker niet vanzelf. Luuk blijft goed opletten en pakt nog een goed schot, maar RVVH zet door. Vanuit rechts wordt de bal snel voor het ons doel gespeeld en wordt 1 -2 links de netten ingeschoten. Direct daarna komen zij weer vanaf de rechterkant en binnen de minuut wordt op dezelfde manier het volgende doelpunt gemaakt 1 – 3. Strijen doet wat het kan maar heeft het lastig. RVVH probeert het weer via rechts maar het schot gaat nu langs het doel dus misschien toch nog kansen voor onze kanjers?  Bart probeert het via een rush op de keeper maar schiet net naast, Dylan probeert het vanaf de 16 meter maar de lange keeper staat in de weg. De laatste 10 minuten ebt de energie weg bij de kanaries. De ballen worden weggemaaid en het geloof in iets moois is een beetje verdwenen. RVVH profiteert hiervan. Zij maken er nog 1 – 4 van door vanaf afstand een mooie lob over Luuk te spelen.

Vlak daarna blaast de scheidsrechter af en eindigt deze wedstrijd in 1 – 4. Een sportieve pot met een terechte winnaar. Een winnaar met meer ervaring op dit niveau en die wat sneller en slimmer speelde. Strijen hoeft zich dus nergens voor te schamen, de inzet was prima en met een beetje meer geluk hadden we nog wel een extra doelpunt verdient. Sander, dank je wel voor het fluiten en Robert, dank voor een prima vlagdebuut.

Deze week weer goed met elkaar trainen en het vizier op de volgende wedstrijd!

Zaterdag 18 september a.s. om 8.30 uur op bezoek bij Spartaan ’20 in Rotterdam. We kijken uit naar een lange zaterdagochtend 😊.