Sportlaan 10
3291TN
STRIJEN
tel. 078-6741704

Vandaag een wedstrijd tegen één van de buren. De wedstrijd zal om 09.30 uur gaan beginnen op veld 1 onder prima voetbalweer. Helaas is Dani Post vandaag afwezig, als gastspeler doet Sander mee en verder zijn de andere spelers en trainers present om 08.45 uur. De vorige wedstrijd liet een goed spelend en hard werkend Strijen zien. Hard werken doet dit team altijd wel, maar voetballend is het nog afwachten. Na jarenlang op een klein veld gespeeld te hebben, moeten ze nog wennen aan een groot veld. De tegenstander van vandaag is een oude bekende want tegen dit team is al vaker gespeeld.  Ervaring leert dat het geen makkelijke wedstrijd zal gaan worden en de stand op de ranglijst zegt ook niets.

Voorafgaand aan deze wedstrijd werden de nieuwe trainingspakken uitgereikt. Namens de spelers en ouders willen we heel graag de personen die dit mogelijk hebben gemaakt, Van Der Koog Tweewielers, Dubbeldam Machinebouw en huisarts Claudia Vos hiervoor hartelijk bedanken.

De tos wordt gewonnen door onze gasten en die kiezen voor de aftrap. De eerste helft laat een zeer pover Strijen zien. Er wordt rommelig gespeeld in de verdediging en vooral op het middenveld. Veel passes die niet aankomen, verkeerde uittrappen, niet kort genoeg dekken, te veel ruimte weggeven en duels verliezen. Strijen weet altijd wel kansen te creëren maar daar wordt door de aanvallers dan weer te slordig mee omgesprongen. ’s-Gravendeel profiteert hier niet van en daarom eindigt deze helft zoals die begonnen is in 0-0. Dit was een slechte eerste helft maar ondanks dat heeft Strijen de betere kansen gehad maar het blijft oppassen voor de uitbraak van de tegenstander. De technische staf heeft in de rust werk te verzetten.

Het begin van de tweede helft laat al direct herstel zien. Vanaf de aftrap komt de bal bij Dylan die zijn tegenstander uitkapt maar niet genoeg kracht in z’n schot kan leggen waardoor de keeper makkelijk vangt. De volgende kans is voor Levi, hij kan net niet bij de bal na een voorzet van Josephine. Een afstandsschot van Olivier gaat net naast het doel. De tegenstander moet in de achteruit. Het spel van Strijen is deze tweede helft een stuk beter, er wordt korter gedekt en de passings komen ook beter aan. Hierdoor maken de gasten meer overtredingen. Een toegekende vrije trap aan de rechterkant van het veld op de helft van de tegenstander wordt laag ingebracht en makkelijk uitverdedigd. De bal wordt door Liam opgepikt die met een lage schuiver dwars door de verdediging bijna de keeper verrast. De rebound wordt door Dani van Es ingetikt maar weer weet de keeper een hand achter de bal te krijgen maar op zijn tweede rebound is de keeper toch echt kansloos, daar is de voorsprong voor Strijen, 1-0. De volgende kans is weer voor Dani maar deze gaat er niet in. Toch blijft het oppassen achterin. Een kans voor de gasten wordt goed verdedigd door Daan. De volgende kans echter is een levensgrote. Een uitbraak over links brengt de aanvaller van ’s-Gravendeel alleen voor de keeper maar het schot in de korte hoek wordt door Luuk met een goede reflex gekeerd. De toeschouwers kunnen weer voor even opgelucht adem halen, maar spannend blijft het. De volgende kansen zijn gelukkig weer voor Strijen. Na een combinatie komt de bal bij Levi maar zijn schot wordt door de keeper gekeerd. Bij een knap schot van Sander moet de keeper gestrekt om de bal nog net uit de hoek te tikken. Het slotakkoord is voor de gasten maar verder dan hoekschoppen komen ze niet. Een laatste afstandsschot kan door Lars nog worden geblokt.

Na blessuretijd fluit scheidsrechter Sander voor het einde van deze wedstrijd die met de grootse moeite wordt gewonnen. Moe maar voldaan stapt de JO13-1 van het veld, op weg naar de warme douche. Een zwaarbevochten zege. Na een slechte eerste helft heeft Strijen zich redelijk hersteld met een betere tweede helft.

Sander weer bedankt voor het leiden van deze wedstrijd en Dennis wederom bedankt voor je rol als grensrechter. Een rol die Dennis s ’middags ook bij Strijen 1 heeft vervuld.

Vrijdagavond 1 oktober jl.  was er op de voetbalvereniging een cursus AED / reanimatie georganiseerd. Ik heb begrepen dat de cursus erg leerzaam was en dat de praktijk oefeningen goed door de deelnemers zijn uitgevoerd. Een aantal van die deelnemers heb ik onder de aanwezige toeschouwers kunnen waarnemen en hoewel diverse hartslagen af en toe op hol sloegen, hoefden zij het geleerde gelukkig niet in praktijk te brengen.

Volgende week staat een wedstrijd tegen en bij LMO ingelast om 10.00 uur, ik vermoed rond 08.45 uur verzamelen.