Strijen JO 13-1​​-​FC IJsselmonde JO 13-1​​​​​​​​​​

Sportlaan 10
3291TN
STRIJEN
tel. 078-6741704

Zondagochtend 11.37 uur, na een goed ontbijt waarbij de diverse voetbalwedstrijden zijn geanalyseerd is het nu een goed moment om onder het genot van een bak koffie een wedstrijdverslag te tikken. Voor de JO13-1 stond deze zaterdag de laatste wedstrijd in de 1e klasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) op het programma. De tegenstander is FC IJsselmonde die in de voorgaande wedstrijden nog geen punt heeft gehaald en de hekkensluiter is in deze competitie. Op papier dus een makkelijke tegenstander maar de ervaring leert ook dat dit niet altijd wat zegt.

Om 9.15 uur wordt er verzameld in kleedkamer 1. Dani van Es en Daan zijn er deze wedstrijd niet bij. Gelukkig waren Mauro en Lars van Beek uit de JO 15-1 bereid om met ons mee te doen. De technische staf, Henry en Stefan, is present en ook Arthur kon er deze zaterdagochtend bij zijn. Om 10.00 uur start de wedstrijd. Omdat het deze ochtend de 1e wedstrijdvan het programma was, was het nog erg rustig op het sportcomplex. Gelukkig zijn de vele trouwe supporters wel gewoon weer aanwezig!

De wedstrijd staat onder leiding van André Bruggeman die met een euromunt de toss doet.              FC IJsselmonde wint deze en kiest voor de aftrap.

De basisopstelling van onze JO13-1 bestaat uit Luuk in het doel, Lars, Niek, Olivier en Mauro in de verdediging, Bart en Josephine op het middenveld, Dylan en Levi op de flanken en Lars van Beek en Ruben in de spits. Liam en Dani Post beginnen in de wissel.

IJsselmonde trapt af maar Strijen zit er direct bovenop waardoor het gelijk wat rommelig wordt. Vanuit de dug-out wordt geroepen om “Breed te houden” en “rust aan de bal” te krijgen. Dit lukt nog niet gelijk maar de 1e kans is voor Strijen. Vanaf de rechterkant wordt de bal voor de goal gebracht maar de keeper kan er net bij. Er volgt een 1e hoekschop, deze wordt keurig verlengd alleen Ruben kopt de bal net over. Vlak daarna volgt een 2e hoekschop, nu komt de bal bij Bart die net naast tikt. De bal wil er nog niet in. IJsselmonde probeert iets terug te doen maar wordt (nog) niet gevaarlijk. Strijen probeert wederom een aanval over rechts wat hoekschop nummer 3 oplevert. Ook deze is niet gevaarlijk want de keeper kan makkelijk vangen.

IJsselmonde probeert iets terug te doen en loert op een counter. Dit lukt in de 14e minuut. Door een foutieve pass van Strijen op het middenveld kan hun snelle spits aangespeeld worden, die omzeilt onze verdediging en stormt alleen op Luuk af. Door een goed schot langs Luuk wordt het 0-1. Zo….daar had niemand op gerekend maar gezien het slordige spel van Strijen niet onverwachts.

De koppies moeten hierdoor effe omhoog en daarna weer doorrrrrr. We blijven het proberen en hoekschop 4 volgt voor ons maar ook deze levert niks op. IJsselmonde speelt nu wat vrijer en door wat paniek voetbal krijgen zij nu een hoekschop. Deze gaat gelukkig langs het doel. Vlak daarna krijgen zij toch een grote kans omdat een voorzet vanaf de rechterkant via de kruising het doel uitvliegt. De overige 10 minuten van de eerste helft blijft het rommelig. Strijen krijgt nog hoekschop 5 en 6 maar echt gevaarlijk worden ze niet. Met een 0-1 achterstand gaat iedereen de rust in. Voor de staf is er werk aan de winkel, het Strijense spel moet wat feller, scherper, netter en breder worden. De supporters hebben wel behoefte aan koffie en thee (of stiekem toch een neut), De barmannen Joey en Kars hebben het even druk maar na 15 minuten is iedereen weer klaar voor de 2e helft.

Met volle en frisse moed zet Strijen de 1e aanval in, helaas wordt er gevlagd voor buitenspel. Toch wordt er hard gewerkt maar het eigen spelletje wat dit team vaak laat zien, komt er nu niet uit. Door onnodig balverlies aan de rechterkant, gaat de snelle spits van IJsselmonde er weer vandoor en schiet hard de 0-2 binnen, pfffff even weer een domper… Langs de lijn zakt de moed bij enkelen in de schoenen maar opgeven is voor niemand een optie, toch? Strijen blijft strijden en door goed spel en goede inzet kan Levi een keer goed uithalen, dit leverthelaas nog niks op maar vlak daarna volgt er een steekpass op Levi, het is randje buitenspel maar Levi aarzelt niet en met een mooie beweging scoort hij de 1-2, (en die had iedereen even nodig 😊) Strijen wil meer en blijft druk zetten maar IJsselmonde verdedigt goed, en brengt hun spits weer in stelling. Onze verdediging is in eerste instantie te laat maar door een geweldige spurt van Olivier en Lars wordt de scoringskans voorkomen. De laatste 10 minuten breken aan, opgeven doen we niet. Vanuit de linkerkant geeft Dani Post een prima voorzet op Josephine die niet aarzelt. Met misschien wat lichte frustratie, schiet ze heerlijk de 2 – 2 binnen! In de laatste 8 minuten krijgen we nog hoekschop 7 en 8 en ook Ijsselmonde krijgt nog een kleine kans maar om 11.20 uur fluit de scheidsrechter af en eindigt deze wedstrijd in 2 – 2.

Mauro en Lars van Beek, dank jullie wel voor het meespelen.Na onze wedstrijd zijn deze 2 heren met hun eigen team JO 15-1 herfstkampioen geworden! Ook wil ik de scheidsrechter en de vlagger bedanken voor de inzet bij deze wedstrijd ennatuurlijk de vele fans voor de support!

Hoewel dit wederom geen goede wedstrijd was van onze kanaries heeft onze JO13-1 prima stand gehouden in deze competitie. Voor het hele team waren het de eerste wedstrijden op een groot veld waarbij je rekening moet houden met buitenspel, je te maken krijgt met wat oudere en meer fysieke tegenstanders en met het feit dat je nu echt goed uit de nek moet ingooien. Als je dan met  2 andere teams op een gedeelde 3e plek eindigt en je gelijkwaardige wedstrijden hebt gespeeld dan mag iedereen gewoon super trots zijn.

Nu even bijkomen in de herfstvakantie en komende week rustig verder trainen. Binnenkort volgt een nieuwe wedstrijdindeling. We zijn benieuwd wie onze tegenstanders gaan worden.