Strijen JO16-1 haalt de finale niet van de HW-beker

Sportlaan 10
3291TN
STRIJEN
tel. 078-6741704

Maandagavond 8 mei stond de 3e en laatste wedstrijd van de HW-beker op het programma. Na 2x gelijk te spelen, moesten we vandaag van SSS JO16-1 winnen om de finale te bereiken. SSS speelt 2 klasse hoger, dus we kunnen vol aan de bak.
Helaas hebben we nog steeds te maken met afwezigen en niet fitte spelers, dus vanavond wil Daan gelukkig ons helpen.
Vanavond gaan we het iets anders aanpakken dan normaal, we gaan proberen om SSS van doelpunten af te houden met een versterkt middenveld en dan in de omschakeling proberen er over te gaan en kansen te creëren.
Om 19.15 fluit de weer goed fluitende scheidsrechter A. Bouman voor het begin van de wedstrijd. Zoals verwacht is SSS sterker en hebben ze meer balbezit. In de omschakeling proberen we eruit te komen en dat lukt een paar keer aardig. Het had mooi geweest als we 1 van de deze kansjes hadden kunnen verzilveren, maar helaas dat lukte niet.
SSS kreeg ook wel wat kansen, maar konden het net niet vinden. Na 12 minuten krijgen ze een vrije trap net buiten de 16 en een paar meter vanaf de achterlijn. Deze bal wordt vervolgens schitterend in de verre hoek (winkelhaak) geschoten en zo staat het 0-1. Ik hoorde dat dit het doelpunt van het seizoen is voor SSS (die pech hebben we dan weer dat dit precies tegen ons gebeurt). Enkele minuten hierna moet Bas helaas met last van zijn rug uitvallen en dat is voor ons wel een aderlating op het middenveld.
Voor de rest van de 1e helft geven we alles wat we hebben en zo blijft de stand 0-1 met de rust.
In de rust zie je toch wel dat de jongens even bij moeten komen. De wedstrijd gaat toch in een hogere versnelling dan in de 3e klasse. We zetten nog wat puntjes op de "i" en gaan er weer volle bak voor de 2e helft.
In de 2e helft komen we er helaas iets minder vaak uit dan de 1e helft. Het wordt zwaarder en zwaarder en sommige jongens beginnen echt moe te worden. SSS scoort nog 3x en zo wordt de eindstand bepaalt op 0-4. Een terechte nederlaag, want SSS was gewoon een maatje te groot.
De penalty's verliezen we helaas met 3-4.

De jongens hebben alles gegeven voor een goed resultaat. 0-4 is natuurlijk geen goed resultaat, want je verliest. Maar je verliest wel van een team dat 2 klasse hoger speelt en daar ook nog eens bovenin meedoet. Dus zo slecht is het nou ook weer niet. Een compliment voor de jongens voor hun inzet en beleving. Nu weer lekker gaan trainen en dan volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen. Wie weet hebben we dan wel wat te vieren...